Municipiul Vaslui se va îmbogãti cu douã noi cartiere!

5
1087

O primã investitie din municipiul Vaslui va fi demaratã în zona Movas, de familia italianã Zanini, care este proprietara fostei fabrici de mobilã. Pe lângã sutele de apartamente, în zonã vor fi construite scoli, gradinite, puncte sanitare, spatii comerciale, zone de relaxare etc. Un al doilea cartier de 300 de apartamente va fi construit pe strada Decebal, de o firmã din Brasov, Moldo Expert Imobiliar SRL. Întreaga zonã va fi sistematizatã, vor fi amenajate spatii verzi, locuri de joacã pentru copii etc.

Douã investitii imobiliare de amploare vor demara in acest an in municipiul Vaslui. În zona Movas (fosta Fabricã de Mobilã), un investitor italian va incepe construirea a cateva sute de apartamente. Este vorba despre familia italianã Zanini, care este de 10 ani proprietarul fostei fabrici de mobilã din oras. Ovidiu Copacinschi, presedintele Asociatiei Patronale a Întreprinderilor Mici si Mijlocii (APIMM) Vaslui, a precizat cã a avut discutii detaliate cu investitorul italian, care a luat decizia sã dezvolte un cartier de locuinte in zona Movas. ‘Am discutat cu tatãl si fiii familiei Zanini, care vor demara construireaa catorva sute de apartamente. Zona Movas va fi utilatã cu spatii comerciale, scoli, grãdinite, puncte medicale, spatii de relaxare si alte locatii socio-economice. Cartierul de locuinte va fi contruit in stil modern’, a precizat Ovidiu Copacinschi. La aceastã datã, investitia este la stadiul de intocmire a Planului Urbanistic Zonal, este scos deja certificatul de urbanism pentru investitie si certificatul de urbanism pentru demolarea clãdirilor care vor dispãrea din zona rezidentialã. ‘Primul bloc de locuinte care va intra in executie este actualul fost sediu administrativ al Fabricii de Mobilã. Acest sediu va fi transformat intr-un bloc de locuinte, executia lucrãrilor va incepe in acest an si va reprezenta pioneratul zonei rezidentiale. Se va continua apoi proiectarea urmãtoarelor blocuri. Practic, vã apãrea aici un cartier nou de locuinte. Investitia va fi conjugatã cu partea de relaxare; in zona parcului, Primãria Vaslui va investi in construirea unui strand pentru tineret, terenuri de sport. Investitiile sunt prinse in bugetul local si vor incepe in acest an. În acest fel, se va face o legãturã intre zona de locuinte si zona de relaxare’, a explicat Ovidiu Copacinschi.

12 blocuri noi, pe strada Decebal

O altã investitie de amploare vizeazã constructia unui cartier de locuinte de 300 apartamente (10-12 blocuri de locuinte) pe strada Decebal, in partea de nord a supermarketului Kaufland. Si aici vor fi amenajate spatii verzi, locuri de joacã pentru copii, investitii care vor schimba radical strada Decebal, care la randul ei va fi modernizatã prin intermediul unor proiecte europene. Programul de investitii este sustinut de o firmã din Brasov, Moldo Expert Imobiliar SRL. ‘Documentatia de construire este depusã la Primãria Vaslui. În prezent, proiectul tehnic al investitiei este in realizare la grupul de firme pe care il reprezint, iar sãptãmana viitoare, investitorii vor fi prezenti la Vaslui. La ambele investitii apreciem contributia Primãriei Vaslui si primarului Vasile Pavãl, pentru sprijinul acordat in realizarea proiectelor. Aceste programe de dezvoltare vor da municipiului Vaslui o notã de stabilitate, curaj si optimism pentru cei care locuiesc in aceastã zonã. Am atras investitori in Vaslui de care suntem mandri, ii sprijinim sã-si dezvolte in continuare afacerile in viitor’, a subliniat Ovidiu Copacinschi. Zona unde vor fi construite blocurile va fi sistematizatã la nivelul strãzii Decebal, pe santier urmand sã lucreze circa 100 de muncitori. ‘Ne dorim ca la aceste lucrãri sã fie folositã fortã de muncã de la nivel local. Vream ca toti acesti bani sã rãmanã in oras, si pe orizontalã sã se dezvolte alte activitãti economice’, a mai spus Ovidiu Copacinschi.

5 COMENTARII

 1. Foarte bine ca se construieste pe Decebal. Dar este o crima sa distrugi constructiile fostei fabrici de mobila. Daca au cumparat Mobila, de ce n-au dezvoltat afacerea in domeniu? Au vandut utilajele la fier vechi, si-au scos banii investiti si …potopul dupa ei. Sunt zeci de locuri unde ar putea construi trei blocuri si sa-si vanda locatia cuiva care
  dispus sa produca locuri de munca pe termen lung.

 2. ce gandire pot avea unii. ramai socat. viseaza doar fabrici si nimic altceva. dar cine dr** construieste fabrici in 2018? vorbesti asa fara sa gandesti.

  E bine ca se vor construi doua noi cartiere, e bine ca orasul se dezolva si se va mai dezolva. de asemenea proiecte nu au parte toate orasele din Moldova, doar unele. asa incet incet Vaslui se mai apropie de Iasi si de ce se construieste acolo.
  Carcotasii si haiterii nu au decat sa comenteze aiurea.. asta le este rolul lor in viata.. ce nu ar vrea si cei din Barlad sa se construiasca macar jumate din ce s-a facut in Vaslui pana acum.

 3. Rugam Consiliul Judetean Vaslui pe domnul Dumitru Buzatu (gospodarul judetului platit regeste din bani nostri publici) sa toarne piatra pe drumul judetean 242 B (Releu) din comuna Malusteni ca sunt gropi foarte mari si acesti cetateni platesc taxe si impozite in fiecare an iar de votat au tot votat cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , …

 4. Buna ziua,
  CRED ca e bine ca se construieste ceva… si in Vaslui,apartamente pe locul unde candva munceau mii de oameni in trei schimburi,si nu faceam fata la comenzi,domnilor la niste fabricute care sa produca venit , locuri de munca pe termen lung, nu v-ati gandit ? Italianul o sa plece cu un mc.de euroi dupa ce vinde apartamentele, cei 100 de muncitori o sa ramana pe drumuri si care e realizarea cea mare ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.