Erat

0
349

n data de 26 aprilie 2018, n Monitorul de Vaslui a fost publicat articolul Sfaturi de la olandezi, pentru conditii de munc decente n confectii, care contine anumite informatii eronate. Am fcut referire la vizita ntr-o fabric de confectii folosind sintagma bil neagr, ceea ce nu reprezint o interpretare corect si nu se bazeaz pe fapte reale: vizita n fabric nu avea legtur cu seminarul, nu era nevoie de translator datorit faptului c managementul fabricii vorbeste fluent limba englez. Vizita a fost perceput pozitiv att de Fair Wear Foundation, ct si de fabrica n cauz. Persoana care fcut declaratia respectiv nu a participat la acea vizit si, prin urmare, nu avea cum s concluzioneze referitor la modul n care s-a desfsurat respectiva vizit.
Pentru clarificri, Fair Wear Foundation a transmis un comunicat de pres referitor la seminar.
Prin seminarul Dialogul social, facilitator-cheie al afacerilor sustenabile, FWF si-a propus s deschid calea dezbaterilor directe despre interesele comune ale angajatilor si angajatorilor, n contextul complex al relatiilor de afaceri si al asteptrilor comunittii. Participantii au fost foarte activi si interesati de tema propus, fapt ce ne-a permis s conturm cteva concluzii preliminare n vederea continurii demersurilor, concluzii pe care le vom definitiva ulterior. Exist cteva fapte certe: deschiderea manifestat de managementul unor fabrici locale de confectii de a mprtsi FWF din bunele lor practici de resurse umane si a modului transparent de a face afaceri, abordarea constructiv a actorilor sociali relevanti prezenti la seminarul de informare, directii concrete de continuare a dezbaterilor sugerate de antreprenorii prezenti, confirmate si de cercetri derulate de experti nationali si internationali, de asemenea prezenti la seminar.
Abordarea FWF porneste de la premisa c mbunttirile se produc pas cu pas pe tot lantul de aprovizionare, iar de aceea FWF nu acord certificri. n schimb, fiind un proces continuu, noi conlucrm cu brandurile afiliate pentru mbunttirea conditiilor de munc n fabricile care produc pentru acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.