Eratã

0
203

În data de 26 aprilie 2018, în Monitorul de Vaslui a fost publicat articolul “Sfaturi de la olandezi, pentru conditii de muncã decente în confectii”, care contine anumite informatii eronate. Am fãcut referire la vizita într-o fabricã de confectii folosind sintagma “bilã neagrã”, ceea ce nu reprezintã o interpretare corectã si nu se bazeazã pe fapte reale: vizita în fabricã nu avea legãturã cu seminarul, nu era nevoie de translator datoritã faptului cã managementul fabricii vorbeste fluent limba englezã. Vizita a fost perceputã pozitiv atât de Fair Wear Foundation, cât si de fabrica în cauzã. Persoana care fãcut declaratia respectivã nu a participat la acea vizitã si, prin urmare, nu avea cum sã concluzioneze referitor la modul în care s-a desfãsurat respectiva vizitã.
Pentru clarificãri, Fair Wear Foundation a transmis un comunicat de presã referitor la seminar.
Prin seminarul „Dialogul social, facilitator-cheie al afacerilor sustenabile”, FWF si-a propus sã deschidã calea dezbaterilor directe despre interesele comune ale angajatilor si angajatorilor, în contextul complex al relatiilor de afaceri si al asteptãrilor comunitãtii. Participantii au fost foarte activi si interesati de tema propusã, fapt ce ne-a permis sã conturãm câteva concluzii preliminare în vederea continuãrii demersurilor, concluzii pe care le vom definitiva ulterior. Existã câteva fapte certe: deschiderea manifestatã de managementul unor fabrici locale de confectii de a împãrtãsi FWF din bunele lor practici de resurse umane si a modului transparent de a face afaceri, abordarea constructivã a actorilor sociali relevanti prezenti la seminarul de informare, directii concrete de continuare a dezbaterilor sugerate de antreprenorii prezenti, confirmate si de cercetãri derulate de experti nationali si internationali, de asemenea prezenti la seminar.
Abordarea FWF porneste de la premisa cã îmbunãtãtirile se produc pas cu pas pe tot lantul de aprovizionare, iar de aceea FWF nu acordã certificãri. În schimb, fiind un proces continuu, noi conlucrãm cu brandurile afiliate pentru îmbunãtãtirea conditiilor de muncã în fabricile care produc pentru acestea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.