Trafic rutier nghetat!

0
710

Ploaia nghetat, lapovita, dar si cantitatea mare de zpad czut pe teritoriul judetului n dup-amiaza zilei de 18 martie au fcut ca pe mai multe artere de circulatie traficul rutier s fie, dac nu nchis, blocat temporar.

Cele mai mari probleme au fost constatate, in dimineata zilei de ieri, pe drumurile judetene care leag Barladul de comunele limitrofe. Astfel, inc din noaptea de 18 spre 19 martie toate utilajele Sectiei din Barlad din cadrul SC Lucrri Drumuri si Poduri (LDP) Vaslui au fost nevoite s ias din nou la lucru, in special pe drumurile judetene 243, pe distanta Barlad – Puiesti – Dragomiresti, 243 B, pe distanta Barlad – Perieni, 243 C, pe distanta Barlad – Voinesti, 242, pe distanta Barlad – Grivita, 243 A, pe distanta Ivesti – Tutova – Pochidia, 245, pe distanta Barlad – Bcani, Alexandru Vlahut – Floresti, 245 C, pe distanta Barlad – Bogdnita si 243 B, pe distanta Barlad – Crang – Ciocani. Initial, pe toate aceste drumuri s-a intervenit cu utilaje cu lam pentru curtarea carosabilului de zpada pe care vantul puternic a adunato pe carosabil, formand pe alocuri suluri. Mai apoi a fost nevoie de imprstierea de material antiderapant, pentru a se evita formarea ghetii. ‘nc din momentul in care am constatat c ploaia inghetat si cderile de zpad incep s se intensifice, am iesit pe toate traseele pe care le avem in administrare pentru a preveni inchiderea traficului rutier. Au fost semnalate probleme serioase pe unele portiuni, unde a fost nevoie, atat de curtarea carosabilului, cat si de imprstierea de material antiderapant. ns, pan la ivirea zorilor, am reusit s degajm cele mai multe drumuri. La aceast or (15.00 a zilei de ieri, n.r.) nu mai avem de intervenit cu material antiderapant decat pe unele distante in ramp de pe anumite portiuni de drum. Pe celelalte artere, utilajele noastre patruleaz in continuare pentru a se asigura c nu vor mai aprea probleme’, nea precizat un angajat al Sectiei Barlad a SC LDP Vaslui. La inchiderea editiei, toate drumurile judetene pe care au fost inregistrate probleme au fost redate in totalitate traficului rutier, ins circulatia se mai desfsura pe unele drumuri in in conditii de iarn.

Probleme rezolvate si pe drumurile nationale

Poleiul si cderile de zpad au creat probleme si pe drumurile nationale din judet, precum si pe Drumul European 581. Utilajele Sectiei de Drumuri Nationale Barlad au iesit la ‘lucru’ chiar din dup-amiaza zilei de duminic, 18 martie, intrucat exista riscul ca unele drumuri nationale si mai multe sectoare din DE 581 s se blocheze din cauza viscolului. S-a intervenit pe Drumul National (DN) 11 A, pe distanta Barlad – Ivesti Podul Turcului, pe DN 2 F – Vaslui – Bacu, in special in zona Dragomiresti si pe DN 15 D, pe distanta Vaslui – Negresti. Pe drumul european au fost semnalate probleme in zonele Banca – Stana Costesti, Husi – Albita si Barlad – Tutova. Din fericire, pe nici o arter din cele cu probleme traficul rutier nu a fost inchis. Chiar dac vantul puternic din unele zone a continuat si pe timpul noptii, s-a reusit in cele din urm curtarea carosabilului si imprstierea de naterial antiderapant. Dat fiind c iarna inc nu s-a terminat, drumarii atrag atentia conductorilor auto s nu plece la drum fr a avea masinile echipate corespunztor, intrucat in orice moment blocarea autorurismelor ar putea insemna ingreunarea activittii de deszpezire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.