Pasiunea pentru sofat i-a adus moartea

1
243

Un tânãr vasluian si-a pierdut viata pentru cã, prins conducând un autoturism fãrã a avea permis, a încercat sã fugã de politisti. Unul dintre oamenii legii a pornit în urmãrirea fugarului, somându-l de mai multe ori, inclusiv executând cu arma din dotare foc în plan vertical. În momentul în care l-a ajuns pe tânãr, arma politistului s-a descãrcat accidental, glontul rãnindu-l pe tânãr în zona capului. Victima, Adrian Munteanu, era cercetat în libertate dupã ce anul trecut a fost prins, pentru a treia oarã în doi ani, conducând fãrã a avea permis si aflat sub influenta bãuturilor alcoolice, acesta fiind probabil si motivul pentru care a încercat sã scape de politisti.

Avand informatii cã Adrian Munteanu, un tanãr in varstã de 27 de ani, cercetat in mai multe randuri pentru infractiuni la regimul circulatiei, s-ar afla iar in trafic la volanul unui autoturism, desi nu poseda carnet de conducere, politistii de la Brigada Rutierã au incercat sã-l opreascã. În momentul in care i-a vãzut pe politisti, tanãrul a sãrit din masinã si a luat-o la fugã, fiind urmãrit de un agent, care l-a somat de mai multe ori si chiar a executat foc de avertisment cu pistolul din dotare, trãgand in plan vertical. Politistul l-a ajuns din urmã pe soferul fugar si l-a apucat de umãr in incercarea de a-l opri, cand s-a produs tragedia. Arma s-a descãrcat accidental, iar glontul l-a lovit pe tanãr in zona capului. La fata locului a fost chemat de urgentã o ambulantã TIM apartinand SMURD, iar medicii au inceput resuscitarea victimei, care intrase in stop cardio-respirator. A fost chemat si un elicopter SMURD, pentru a-l transporta pe rãnit la un spital din Iasi, insã victima a intrat din nou in stop cardiac, medicii reincepand resuscitarea. În aceste conditii, elicopterul a fost intors din drum pentru a transporta un alt pacient, cu arsuri, de la Harlãu la Bucuresti. Din pãcate, gravitatea rãnilor suferite au fost incompatibile cu viata, iar victima, Adrian Munteanu, a decedat. ‘În zona industrialã a municipiului Vaslui, un agent de politie din cadrul Biroului Rutier a urmãrit un barbat, bãnuit de comiterea unei infractiuni, incercand sã-l opreasca prin somare verbalã si foc in plan vertical. Arma agentului s-a descãrcat, in mod accidental, rãnindu-l pe barbatul urmãrit, in zona capului, acesta fiind transportat la spital, in stare gravã’, a declarat comisar Silvia Manta, purtãtorul de cuvant al IPJ Vaslui. Zona tragedei a fost inchisã pe o distantã de circa 100 de metri, mai multe zeci de minute, timp in care politistii au demarat ancheta in acest caz, la fata locului fiind prezent si comandantul IPJ Vaslui, inspectorul sef Doru Gabriel Pantaru. Concluziei anchetei si eventualele mãsuri disciplinare luate asupra politistului implicat vor fi anuntate zilele viitoare. Victima, Adrian Munteanu, era in prezent cercetat in libertate sub control judiciar dupã ce, anul trecut, a fost prins in trafic conducand fãrã permis, aflat fiind si sub influenta bãuturilor alcoolice. Cu un an inainte, in 2016, pe numele sãu au mai fost deschise alte douã dosare penale pentru fapte asemãnãtoare.

1 COMENTARIU

  1. Ati facut stirea asta praf mai baieti….Ati fost voi acolo sa vedeti/auziti ca s-au tras focuri in plan vertical?! Nu..s-a tras unul, unul si bine! Sunteti cel mai slab ziar din judet

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.