Acas la Domnitorul Cuza, de ziua lui

1
919

Autorittile locale brldene s-au depsit pe sine si au organizat, ieri, o ampl serie de evenimente menite a marca 198 de ani de la nasterea celui mai de seam fiu al urbei, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza.

n primul rand, ziua de 20 martie a fost marcat la Garnizoana Barlad, acolo unde s-a organizat un ceremonial militar pentru repatrierea a 21 de ofiteri si subofiteri din teatrul de operatii din Afganistan. Ei au petrecut aici aproape sapte luni, timp in care au participat la mai multe misiuni specifice trupelor NATO, alturi de militari din alte 21 de state membre. Ceremonia de repatriere a avut loc la sediul Regimentului 52 Artilerie Mixt ‘General Alexandru TELL’, unde a fost prezent si un invitat special, in persoana geeralului de flotil aerian Valeric Vrjescu, loctiitorul Comandantului Componentei ntrunite. Echipa de consiliere si asistent ‘Train, Advise and Assist Command – South (TAAC-S), rotatia a IV-a si ‘Train, Advise and Assist Command – North (TAAC-N), rotatia a IV-a, format din 21 de militari pregtiti la Barlad, a fost recompensat pe msur pentru rezultatele pe care le-a obtinut in timpul misiunii, astfel c opt dintre acestia au primit din mana generalului Vrjescu ‘Emblema de merit in slujba pcii’, clasa a II-a (un ofiter) si clasa a III-a (6 ofiteri si un maistru militar). La activitate au participat si reprezentanti ai autorittilor publice locale si membrii familiilor militarilor echipelor T.A.A.C. Momentul a fost cu atat mai bine ales cu cat, ieri, Barladul l-a omagiat pe Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, la 198 de ani de la la nastere. ‘Vreau s v transmit sincere felicitri pentru felul in care ati dus la bun sfarsit aceast important misiune. Efortul depus va fi recompensat pe msur, in special printr-un binemeritat concediu, alturi de cei care v-au sustinut cel mai mult si v-au dat imboldul de a realiza obiectivele militare cu succes: familiile dumneavoastr. Suntem mandri de ce ati realizat si suntem in aceeasi msur bucurosi c v-ati intors in aceeasi formasie in care ati plecat’, s-a adresat audientei g-ral Vrjescu. Ceremoniile zilei de 20 martie au continuat in centrul Barladului, unde au intrat ‘in scen’ autoprittile administratiei locale. Aici, in piata care a poart numele Domnitorului Cuza, a fost organizat un ceremonial religios, unul militar si o depunere de coroane, precedate de alocutini menite a marca pe msur ziua de 20 martie. Mesajul primarului Dumitru Boros a fost cel care a avut cea mai mare priz la public, intrucat a punctat faptul c, in ciuda manualelor de istorie, istoricii au demonstrat fr echivoc: Cuza s-a nscut la Barlad.

1 COMENTARIU

  1. POATE MERGETI SI LA SOLESTI – VASLUI, sa vedeti ce ruina a ajuns CASTELUL ELENA CUZA, rusine voua autoritatilor locale si municipale , ca sotia Domnitorului CUZA, doarme somnul de veci langa o ruina care e gata sa cada peste marmant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.