La plimbare, nainte, la proiecte… napoi!

Sedint de ndat, ieri, a Consiliului Local (CL) Brlad, cu pretentii tot de ndat” ale unor alesi, care au avut de avizat anumite deplasri n strintate, dar la care ar fi vrut si ei s participe.

Mai intai, pe ordinea de zi a intrunirii s-a discutat despre alocarea sumei de (atentie) 15.168,50 lei pentru deplasarea in Franta a lotului de gimnaste de la Clubul Sportiv Scolar Barlad. Banii ar fi necesari transportului cu avionul in Marseille, cazare si mas, pentru perioada 25- 29.01.2018. Numai c, din delegatia format din opt persoane, ar face parte cinci gimnaste si trei cadre didactice, din care, in final, se pare c un profesor ar renunta. Chiar si asa, unii alesi locali au reclamat suma prea mare pentru deplasarea de cinci zile, motivand c s-au interesat si au aflat c o deplasare similar, dar cu o alt companie de zbor, ar costa cel mult 8.000 lei. Evident, discutiile s-au aprins si, in timp ce unii au reclamat c in alte ocazii nu s-au gsit bani pentru alte delegatii, de aceast dat, se vrea un vot favorabil la foc automat. A fost o situatie similar, anul trecut, cand un alt grup de elevi din Barlad trebuia s fac o deplasare la Strasbourg, pe mult mai putini bani, pentru a intra in posesia unui premiu european, lucru cu care nu ati fost de acord. Acum, suntem de acord doar pentru participarea la o competitie sportiv? Si pe ce bani? 15.000 de lei mi se pare prea mult!’, a spus consilierul local Georgic Vulpe. Pentru a se inltura orice discutii, municipalitatea nu va deconta, indiferent de suma pe care o vor vota alesii, decat facturile pe care le va primi de la delegatia gimnastelor la intoarcerea din Franta. Si este posibil s fie vorba de mai putini bani decat s-au alocat ieri…

La plimbare vrem si noi

Unii alesi locali au incercat mare cu degetul la cel de-al doilea proiect de pe ordinea de zi. Georgic Motrea si Sorinel Rducanu s-au artat nemultumiti de faptul c, spre deosebire de primul proiect, la cel ce urma a fi supus votului nu se mentionau cu nume si prenume persoa nele care vor face o deplasarea la Cahul, Republica Moldova, pe 19 ianuarie. Executivul a cerut de la Legislativ suma de… 950 lei. De ce asa putin? Pentru c este vorba despre o deplasare (si atat) la Ziua National a Culturii, la invitatia primarului Cahulului, Nicolae Dandis. Primarul Dumitru Boros, acuzat’ din start c va face parte din delegatie, a fcut precizrile de rigoare inainte de vot: Eu i-am declinat invitatia domnului primar Dandis, inc de cand mi-a trmis-o, pentru c am stabilit o alt agend pentru acea zi. Deci, lista rmane deschis si poate face deplasarea oricine doreste din partea Primriei sau a CL, ins fr a inltura elevii si cadrele didactice de la Liceul Ioan Popescu’, care sunt parte din programul pe care il desfsurm cu Cahulul. Trebuie s se stie c suma de 950 de lei este doar pentru deplasarea cu un microbuz de 16 locuri, dus- intors’, a spus Boros. Imediat, consilierii Motrea si Rducanu numai cat nu au cerut s mearg ei din partea CL Barlad, in timp ce unii colegi chiar ii grbeau spre case s isi pregteasc bagajele. n final, spiritele s-au calmat in momentul in care s-a anuntat c vizita la Cahul este una strict in interes cultural, nicidecum turistic, asa cum ar fi visat unii alesi, reintoarcerea in tar fiind programat pentru aceeasi zi, pe sear.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.