Judetul Vaslui, sub Cod Portocaliu de vremea rea!

0
146

Prefectul Eduard-Andrei Popica avertizeazã populatia cu privire la intrarea în vigoare a codului portocaliu de vremea rea pe întreg teritoriul judetului Vaslui, începând de joi, 18 ianuarie, ora 01.00, pânã joi, 18 ianuarie, ora 17.00.

Fenomenele vizate sunt intensificãri ale vântului, cu viteze ce vor depãsi la rafalã 75 km/orã, si ninsori viscolite. De asemenea, în aceeasi perioadã sunt anuntate temperaturi scãzute, vremea rãcindu-se treptat. Au fost dispuse mãsuri ce au în vedere persoanele fãrã adãpost, respectiv persoanele cu dizabilitãti, gravidele si persoanele cu probleme medicale majore-dializatii, pentru asigurarea transportului si internarea acestora în spatiile de adãpostire, respectiv unitãtile medicale competente.

Atentie, conducatori auto!

În contextul avertizãrilor meteorologice de vânt si ninsori emise, pentru zilele urmãtoare, de cãtre Administratia Nationalã de Meteorologie, politistii le recomandã conducãtorilor auto sã nu porneascã la drum dacã nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnã. Dacã este necesar sã conduceti în aceste zile, plãnuiti deplasarea din timp. Se recomandã celor care urmeazã sã porneascã la drum sã se intereseze dinainte în privinta stãrii drumurilor pe care urmeazã sã se deplaseze si sã-si echipeze autovehiculele pentru circulatia în conditii de iarnã. Asigurati-vã cã aveti suficient combustibil în rezervor, pentru ca în cazul unor blocaje sã nu suferiti din cauza frigului si, totodatã, sã puteti continua drumul dupã deblocare. Manifestati prudentã sporitã si adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic. Astfel, chiar dacã vã aflati în localitãti sau în afara lor, iar partea carosabilã este umedã ori acoperitã de polei, gheatã, zãpadã sau mâzgã, trebuie sã circulati cu o vitezã care sã permitã oprirea în sigurantã, având în vedere cã distanta de frânare în astfel de conditii este mult mai mare. Evitati actionarea bruscã a sistemului de frânare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceti poate derapa. Folosit i cu precãdere frâna de motor atunci când rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depãsiri riscante! Nu consumati alcool! Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sã foloseascã centura de sigurantã! De asemenea, este necesar sã pãstrati în mers o distantã suficient de mare fatã de vehiculele din fatã, pentru a putea opri în conditii de sigurantã!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.