Liberalii, cu ochii pe Transurb

Modificarea programului de transport public din municipiul Vaslui a dat prilejul opozitiei din Consiliul Local s atace, din nou, Transurb. Liberalii au cerut informatii suplimentare cu privire la nfiintarea si prelungirea unor trasee de transport, n contextul n care Transurb a primit de la CL o compensatie „pe care nu o merit”. Liberalii au atacat si faptul c presedintele CA al societtii a demisionat, dup numai o lun de mandat. Mai mult, Todor Polak, presedintele Organizatiei Municipale PNL Vaslui l-a atentionat public pe primarul Vasile Pavl c, date fiind investitiile ambitioase preconizate, la conducerea Transurb trebuie s fie adus un specialist. „Vreau s cred c un partid att de mare cum este PSD are cu sigurant la ndemn resursa uman care s permit ocuparea acestui post exclusiv pe criterii de competent”, i-a transmis Tudor Polak primarului Pavl.

Recent, Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat o serie de modificri la programul de transport public local de persoane prin curse regulate. Transurb Vaslui a solicitat suplimentarea numrului de curse, a unor trasee, in zilele de week-end, prelungirea unor trasee si infiintarea a trei noi trasee. Motivul care a stat la baza cererii de corelare a capacittii de transport tine cont satisfacerea cu prioritate a nevoilor de transport ale populatiei si ale operatorilor economici. Marius Arcleanu, consilier PNL, a solicitat operatorului de transport local s ofere si alte informatii referitoare la decizia de a prelungi si infiinta noi trasee de transport. Ce a stat la baza acestor prelungiri de trasee la sfarsitul sptmanii, crearea de noi curse etc? Sunt probleme mari la Transurb. Noi am votat, intr-o alt sedint, c le aprobm un sprijin financiar, dar nu sunt motive s dm o compensatie atat de mare de la CL Vaslui, a spus Marius Arcleanu. Mariana Plcint, directorul Transurb Vaslui, a rspuns c au fost suplimentate mai multe curse deoarece se lucreaz si in zilele de sambt si duminic, iar oamenii au scoase abonamente si trebuie s beneficieze de transport. n scurta sa prezentare, directorul Transurb a informat CL c presedintele Consiliului de Adminitratie al societtii a demisionat si va fi ales un alt presedinte. La auzul acestei vesti, Arcleanu si-a continuat declaratiile dure la adresa societtii de transport. E grav dac intr-o societate puneti o persoan care demisioneaz dup o lun. Ar trebui s punem acolo un om cu experient in domeniu. E grav ce se intampl. Presedintele care a demisionat era jurist, nu avea nicio experient. L-ati pus acolo ca pe o marionet’, a subliniat Arcleanu. Dup ce presedintele de sedint, Alexandru Barbu, i-a atras atentia lui Arcleanu c face speculatii cu privire la fostul presedinte al CA, s-a trecut la vot, iar proiectul de hotrare a fost aprobat cu majoritate.

Transurb ncotro?!

Tudor Polak, presedintele Organizatiei Municipale PNL Vaslui, a salutat ambitiosul Plan de mobilitate urban durabil gandit de primarul Vasile Pavl, subliniind c PNL Vaslui va sustine intotdeauna investitii menite s inbuntteasc calitatea vietii in municipiu. Pe de alt parte, prin intermediul unui comunicat de pres, liderul liberal ii atrage atentia primarului Pavl c, avand in vedere degringolada prelungit’ de la SC Transurb SA si investitiile foarte mari care vor urma, la conducerea Transurb este nevoie de un specialist capabil s gestioneze cu profesionalism ambitiosul program de dezvoltare’. De la bun inceput, tin s il felicit pe domnul Vasile Pavl, primarul municipiului Vaslui, pentru Planul de mobilitate urban durabil al municipiului Vaslui, prin intermediul cruia se vor atrage investitii masive atat in extinderea si imbunttirea retelei de transport public, in infrastructura rutier, cat si in achizitionarea de troleibuze. Partidul National Liberal va sustine intotdeauna investitiile menite s imbuntteasc calitatea vietii in Vaslui. Remarc in schimb, cu ingrijorare, situatia de la SC Transurb SA, societate aflat intr-o degringolad prelungit, situatie alimentat si de demisia domnului Ovidiu Mihalache, la mai putin de o lun de la numirea sa in functia de presedinte al Consiliului de Administratie. Sptmana trecut, SC Transurb SA a preluat in administrare investitii in valoare total de aproximativ 13.700.000 lei, mai exact terminalul intermodal situat pe strada Decebal si liniile electrificate. Doresc s atrag atentia c investitiile care vor urma sunt mult mai mari! Spre exemplu, 18 troleibuze noi cost aproximativ 45.000.000 de lei. M intreb dac actuala conducere a SC Transurb SA are capacitatea necesar s managerieze o astfel de investitie. Nu vreau s fiu ipocrit. Stiu c, politic vorbind, conducerea SC Transurb SA este evaluat de Consiliul Local Vaslui, for in care, din pcate, PNL are doar 4 consilieri locali iar PSD o majoritate confortabil. (…) Vreau s cred c un partid atat de mare cum este PSD are cu sigurant la indeman resursa uman care s permit ocuparea acestui post exclusiv pe criterii de competent. Iat de ce imi exprim speranta c domnul primar Vasile Pavl va identifica un specialist capabil s gestioneze cu profesionalism ambitiosul program de dezvoltare a crui pies central este SC Transurb SA. Dac nu va actiona in acest sens, toate eventualele nerealizri sau esecuri care vor urma ii vor apartine in mod direct’, ii transmite Tudor Polak, presedintele Organizatiei Municipale PNL Vaslui, primarului Vasile Pavl.

Traseele modificate

* Suplimentarea traseului nr. 2 cu o curs in zilele de week-end cu plecare din Gar la ora 4.45;
* Suplimentarea traseului nr. 4 cu o curs in zilele de weekend cu plecare din Gar la ora 5.15;
* Prelungirea traseelor nr. 15; 16 si 17 de la statia Viisoara la statia Bahnari;
* Prelungirea traseelor nr. 1 de la statia Zona Industrial la Clubul Pescarilor si de la statia Blocuri la statia din captul str. Metalurgiei;
* Prelungirea traseelor nr. 11; 12 si 13 de la statia Blocuri la statia din captul str. Metalurgiei;
* Prelungirea traseelor nr. 5 si 18 de la statia Zona Industrial la statia Bico Industries;
* nfiintarea traseului nr. 23: Gar – Variant – Bico Industries – Textila – Centru – Gar;
* nfiintarea traseului nr. 24: Gar – Centru – Protectia Copilului – Moara Greci – Scoala nr. 2 – Protectia Copilului – Centru – Gar;
* nfiintarea traseului nr. 25: Gar – Centru – Protectia Copilului – Confectii – Motor Grup – Cismeaua Moldovencei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.