Groapã temporarã de depozitare a deseurilor, la Perieni!

1
130

Consiliul Judetean (CJ) Vaslui a gãsit o solutie temporarã pentru depozitarea deseurilor menajere. Pânã la solutionarea contestatiilor la licitatia organizatã pentru concesionarea gropii de la Rosiesti, se va pune în functiune o groapã temporarã de depozitare a deseurilor, la Perieni. Conform legislatiei actuale, în noua locatie, situatã la doar cîtiva kilometri de municipiul Bârlad, vor putea fi depozitate deseuri maxim un an de zile.

Groapa temporarã pentru depozitarea deseurilor menajere va trebuie sã respecte toate conditiile de mediu si sã fie construitã respectand standardele actuale. Pentru amplasarea gropii, este vizatã o suprafatã de circa trei hectare. Demersurile pentru inceperea construirii gropii au fost demarate, iar dupã datã de 10 decembrie 2017, cand Consiliul National pentru Solutionarea Constestatiilor va da un rãspuns oficial la contestarea licitatiei, se va sti exact care este situatia. ‘Am gãsit o rezolvare temporarã – construirea unui depozit in care unitãtile administrativ-teritoriale sã depunã deseurile pentru un an. Dupã aceastã perioadã, sperãm sã se lãmureascã situatia licitatiei pentru groapa de la Rosiesti. Deseurile depozitate in goapa temporarã vor fi transportate ulterior in groapa de la Rosiesti. Trebuie gãsit terenul, vom face amenajãrile confom legii, panã nu avem o solutie mai bunã si mai putin costisitoare’, a spus Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui. De mentionat cã, panã la sfarsitul acestui an, deseurile de la nivelul judetului Vaslui vor fi transportate in continuare la Brãila.

Licitatie contestata

În octombrie 2017, comisia de evaluare din cadrul CJ Vaslui a desemnat castigãtorul licitatiei pentru concesionarea gropii ecologice de la Rosiesti si a statiilor de transfer din Vaslui, Barlad, Husi si Negresti. Cum era de asteptat, firmele care au pierdut licitatia au formulat mai multe contestatii la CNSC, reclamand faptul cã organizarea licitatiei nu a fost conformã cu cerintele din caietul de sarcini. Valoarea totalã a proiectului ‘Siste mului Integrat de Manage – ment al Deseurilor Solide – judetul Vasluiî este de 32 milioane de euro. Este vorba despre trei contracte de lucrãri: groapa ecologicã de la Rosiesti, construirea a patru statii de transfer, precum si inchiderea depozitelor existente in Barlad, Husi si Negresti. Astfel, judetul Vaslui a fost impãrtit in cinci zone: Negresti, Vaslui, Husi, Barlad si Rosiesti. Pe langã groapa ecologicã, proiectul prevede si o statie de sortare, una de tratare a levigatului (apa poluatã din goapã), precum si o clãdire administrativã.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.