Finalizarea alimentrii cu ap a comunei Codesti, o epopee ntins pe 10 ani!

Consiliul Judetean Vaslui va lua de la Centrul medico-social din Codesti suprafata de 257 metri ptrati, pe care o va ceda Primriei din comun, n vederea construirii unui drum de acces ctre putul de ap ce alimenteaz comunitatea. Epopeea finalizrii alimentrii cu ap a comunei n cauz a durat aproape zece ani, jumtate din perioad fiind alocat gsirii sursei de ap potabil. Cnd acest lucru sa realizat, edilii si-au dat seama c nu au acces la putul respectiv, pentru eventualele reparatii ale pompelor sau alte operatii de ntretinere.

nc din 2008, conducerea comunei Codesti a incercat implementarea unui sistem de alimentare cu ap in sistem centralizat, apa din primele puturi, forate in 2010, nefiind ins potabil. Probele de ap din cele 3 puturi, a cate 60 de metri adancime, spate atunci, s-au dovedit a fi contaminate cu nitriti si nitrati, apa fiind improprie consumului. Acum doi ani, s-a forat un alt put, de aceast dat cu succes, de 150 metri adancime, in apropierea forajelor initiale. Exist ins o problem: nu exist nici o cale de acces la put, terenul pan la drumul comunal din apropiere nefiind in domeniul public sau privat al comunei. Calea de acces este absolut necesar pentru eventualele interventii ale utilajelor in vederea reparatiilor pompelor sau curtrii perioadice a putului. Pentru remedierea situatiei, Primria Codesti a solicitat Consiliului Judetean o suprafat de teren din patrimoniul Centrului medico-social din Codesti, cu drept de folosint sau servitute, pe care va fi amplasat drumul de acces. Nici mcar rezolvarea acestei cereri nu a fost lucru usor, fiind nevoie de dezmembrarea, din totalul de peste 32 ha a terenului din folosinta Centrului, a suprafetei solicitate, de 257 mp, operatiune finalizat la 9 luni de la primirea cererii din partea primriei Codesti. Acum, pentru finalizarea complet a proiectului de alimentare cu ap in sistem centralizat din comuna in cauz mai este un singur hop: consilierii judeteni trebuie s aprobe, astzi, hotrarea de CJ privind dezmembrarea, in dou loturi, a terenului Centrului medico-social din Codesti si predarea suprafetei de 257 mp ctre primria din comun. O simpl formalitate, dup un deceniu de asteptare!

1 COMENTARIU

  1. Mai marii comunei ar fi putut apela si la fiii localitatii , mai ales ca nu putini sunt prin Israel. Pe Ana Pauker (H, Rabinsohn) nu se mai poate conta ca este deja la cele vesnice , dar sunt si generatii mai noi care aveau gheseftul in fosta resedinta de plasa Codaesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.