miercuri, 11 octombrie 2017

Licitatia pentru groapa de la Rosiesti are cîstigãtor

miercuri, octombrie 11, 2017, 3:00
Stire din categoria Local Comentarii: 1 Comentarii pana acum.


A treia licitatie pentru concesionarea gropii ecologice de la Rosiesti s-a încheiat cu desemnarea unui cîstigãtor. În termen de 10 zile, ceilalti ofertanti pot depune contestatii la decizie. Dacã nu vor fi exista, va urma imediat semnarea contractului de concesionare. În schimb, dacã vor fi înregistrate contestatii, se va intra pe procedura legalã si se va astepta deznodãmântul licitatiei.

Comisia de evaluare din cadrul Consiliului Judetean (CJ) Vaslui a desemnat castigãtorul licitatiei pentru concesionarea gropii ecologice de la Rosiesti si a statiilor de transfer din Vaslui, Barlad, Husi si Negresti. Rezul tatul licitatiei a venit dupã ce comisia a analizat rãspunsul acor dat de cei cinci ofertanti la clarificãrile solicitate, care au vizat modul in care firmele participante au fãcut unele calcule, unele afirmatii fãcute in cadrul documentelor din dosar etc. În toate aceste analize, comisia de evaluare a acordat un tratament egal tuturor ofertantilor inscrisi la licitatie. Dupã desemnarea castigãtorului, in termen de 10 zile, ceilalti participanti pot depune contestatii la decizie. Avand in vedere experienta de la celelalte licitatii, este de asteptat ca ofertantii care nu vor castiga sã depunã din nou contestatii. Dacã Consiliul Natio nal pentru Solutionarea Contes ta tiilor (CNSC) le va respinge contestatiile, ofertantii nemultu miti mai au o ultimã variantã, actiunea in justitie. Acestia pot depune la Curtea de Apel Iasi o plangere impotriva deciziei date de CNSC. Dacã si aceastã plangere va fi respinsã, licitatia va avea stabilit castigãtorul final. Întregul proces de contestare se va finaliza panã la sfarsitul acestui an. CJ Valoarea totalã a proiectului ìSistemului Integrat de Management al Deseurilor Solidejudetul Vasluiî este de 32 milioane de euro. Este vorba despre trei contracte de lucrãri: groapa ecologicã de la Rosiesti, construcirea a patru statii de transfer, precum si inchiderea depozitelor existente in Barlad, Husi si Negresti. Astfel, judetul Vaslui a fost impãrtit in cinci zone: Negresti, Vaslui, Husi, Barlad si Rosiesti. Pe langã groapa ecologicã, proiectul prevede si o statie de sortare, una de tratare a levigatului (apa poluatã din groapã), precum si o clãdire administrativã.

Articol scris de:Un comentariu to “Licitatia pentru groapa de la Rosiesti are cîstigãtor”

  1. radu vasile postat miercuri, 11 octombrie, 2017, 20:29

    Foarte bine.Poate cei care au pierdut licitatia nu vor mai face contestatie,pentru a se stabili in final societatea care va concesiona aceasta groapa ecologica de la Rosiesti.In acest context,Jud.Vaslui nu va mai transporta deseurile menajere etc. la groapa ecologica de la Braila…

Posteaza un comentariu