joi, 12 octombrie 2017

CJ Vaslui, o nouã sedintã extraordinarã pe tema drumului strategic

joi, octombrie 12, 2017, 3:00
Stire din categoria Local Comentarii: 0 Comentarii pana acum.


Consiliul Judetean (CJ) Vaslui convoacã o nouã sedintã extraordinarã, pentru a adopta noi decizii legate de drumul strategic. Este vorba despre aprobarea unor indicatori tehnico-economici, a documentatiilor cadastrale si parafarea unui protocol cu ANIF. CJ Vaslui a cîstigat finantarea pentru proiectul drumului strategic, documentatia întrunind 83 de puncte. Investitia are o valoare de 50 milioane de euro si vizeazã modernizarea a 82 kilometri de drumuri judetene.

Implementarea proiectului privind drumul strategic reprezintã prioritatea zero pentru Consiliul Judetean (CJ) Vaslui. Pentru a completa proiectul cu ultimele documente necesare la dosar, luni, 16 octombrie, CJ Vaslui se va intalni intr-o sedintã extraordinarã, incepand cu orele 16.00. În plenul sedintei se vor aproba ultimii indicatori tehnicoeconomici ai proiectului si va fi supus votului un protocol cu Administratia Nationalã a Îmbunãtãtirilor Funciare (ANIF), privind traseul drumului pe terenurile administrate de ANIF. Aceste reglementãri sunt aprobate conform ghidului solicitantului aferent aplicatiei de finantare europeanã. De asemenea, vor trece prin plenul CJ-ului si ultimele documentatii cadastrale care vor fi atasate la dosar. CJ Vaslui a castigat finantarea pentru proiectul drumului strategic. Dupã ce comisia din cadrul Agentiei de Dezvoltare Regionalã (ADR) Nord-Est a verificat in teren traseul drumului strategic, a emis un raport favorabil pentru aceastã investitie. Ulterior, CJ Vaslui a primit si scrisoarea de aprobare a proiectului, prin care s-a comunicat beneficiarului cã proiectul intruneste numãrul de puncte necesar pentru a primi finantare. Documentatia proiectului a fost evaluatã pozitiv si a intrunit 83 de puncte.

Interes mare pentru investitie

Reamintim cã, intr-o altã sedinta extraordinarã de CJ, la inceputul lunii iulie, au fost operate o serie de modificãri la proiect, pentru ca dosarul sã poatã fi depus panã la 13 iulie 2017. Drumul strategic vizeazã modernizarea mai multor drumuri judetene, reunite pe directia Barlad – Alexandru Vlahutã – Laza – Poienesti – Codãesti, cu iesire in drumul national. Practic, drumul strategic judetean Barlad – Laza – Codãesti va face legãtura intre zona de sud si cea de nord, prin jumãtatea de vest a judetului. Drumul strategic presupune reabilitarea cãilor de comunicatie intre localitãtile Bãcani, Alexandru Vlahutã, Poienesti, Laza, Bãlteni, Zãpodeni, Dãnesti si Codãesti. Este vorba despre o ‘buclã’ care ocoleste pe la vest municipiul Vaslui, reprezentand o alternativã viabilã la DN 24, principala arterã de circulatie din judet. La nivel judetean, proiectul va contribui la cresterea cu minim 25% a lungimii drumurilor judetene si comunale modernizate, precum si la reducerea cu 15% a accidentelor rutiere din cauza stãrii infrastructurii si/sau lipsei unei semnalizãri corepunzãtoare.

Articol scris de:Posteaza un comentariu