luni, 11 septembrie 2017

Cel mai smecher escroc husean, 8 ani si 4 luni de închisoare cu executare!

luni, septembrie 11, 2017, 3:00
Stire din categoria Local Comentarii: 1 Comentarii pana acum.


Un husean, acuzat de evaziune fiscalã în sumã de 36.000 lei, a fost condamnat la închisoare cu executare dupã ce, în afara pagubei aduse bugetului de stat, a înselat alti 32 de huseni cu sume cuprinse între 200 si 6.000 lei. Pentru evaziune, Marian Mazdrag a primit 3 ani de închisoare, pentru înselãciune, câte 6 luni de închisoare pentru fiecare cap de acuzare, ceea ce, prin contopierea pedepselor, i-a adus o sedere în penitenciar valabil pe o perioadã de… 8 ani si 4 luni!

În luna octombrie a anului trecut, huseanul Marian Mazdrag a fost trimis în judecatã pentru sãvârsirea infractiunilor de evaziune fiscalã si înselãciune, paguba totalã adusã de acesta bugetului de stat si pãgibitilor, persoane fizice si Cooperativa de Consum Husi, ridicându-se la peste 700.000 lei! În cazul Finantelor Publice, individul a auitat” sã plãteascã impozit pe profit de aproape 14.000 lei si sã ramburseze TVA în sumã de 18.000 lei. În schimb, promitând mãrfuri sau servicii, nu mai putin de 32 de huseni s-au vãzut pãcãliti de escroc cu sume cuprinse între 200 lei si 6.000 lei, cea mai mare pagubã fiind cea a Cooperativei de Consum Husi – 6.500 lei. Ca un amãnunt, în ciuda sumei mari acâstigate” de husean, acesta a apelat, atât în timpul cercetãrii penale, cât si a procesului, la avocati din oficiu, ale cãror onorarii, în total peste 1.800 lei, vor fi suportate tot de stat! Zilele trecute, Tribunalul Vaslui a dat sentinta în acest dosar, condamnându-l pe Mazdrag la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscale si la câte 6 luni de închisoare pentru fiecare dintre cele 32 de capete de acuzare pentru comiterea infractiunii de înselãtorie. Chiar dacã pedepsele nu par mari, prin contopirea acestora, adãugându-se câte o treime, respectiv câte 2 luni la fiecare dintre condamnãrile pentru înselãtorie, la pedeapsa principalã, cea pentru evaziune fiscalã, a rezultat o perioadã totalã de nu mai putin de 8 ani si 4 luni de închisoare cu executare. În plus, judecãtorii au decis ca escrocul sã înapoieze banii pãgubitilor, sã plãteascã cheltuieli de judecatã în sumã de 3.000 lei. Mai mult, timp de 3 ani dupã executarea pedepsei, individul nu va avea dreptul de a ocupa functia de administrator, asociat sau actionar al unei societãti comerciale, ori de a desfãsura activitãti de acest tip. Sentinta nu este definitivã, putând fi apelatã în termen de 10 zile de la comunicare.

Articol scris de:Un comentariu to “Cel mai smecher escroc husean, 8 ani si 4 luni de închisoare cu executare!”

  1. Mihai postat marți, 12 septembrie, 2017, 22:50

    DOAMNE AJUTA… ce JUSTITIE DREAPTA avem in romanica…stau si ma intreb cat au furat unii… si nu au facut o zi de puscarie…oare doamna UDREA ELENA nu a prejudiciat statul ? Ma mir ca avem asa justitie dreapta in aceasta tara, din care ne fug si copii si nepotii tocmai pentru ca avem o justitie dreapta…o birocratie grasa….

Posteaza un comentariu