joi, 10 august 2017

Cristi Minculescu & IRIS: «Dupã mai bine de 7 ani, pe 13 august, revenim la Vaslui!»

joi, august 10, 2017, 3:00
Stire din categoria Local Comentarii: 0 Comentarii pana acum.


Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui îsi propun un maraton de manifestãri culturalartistice, sportive si de agrement, Vasluiul bucurându-se de trei zile de realã sãrbãtoare, în intervalul 13-15 august. Copii si adulti, artisti, sportivi sau simpli spectatori, cu totii sunt invitati sã participe la manifestãri, pentru fiecare în parte având pregãtite activitãti care sã îi atragã si sã îi reprezinte. Cele trei zile se vor finaliza prin concerte de exceptie cu artisti si genuri muzicale menite sã multumeascã toate categoriile de public. Trupe si solisti de renume în tarã si strãinãtate au început, deja, promovarea acestor concerte în mediul online. Astfel, Cristi Minculescu & IRIS au anuntat cã, „Dupã mai bine de 7 ani, pe 13 august revenim la Vaslui!”. Si Felicia Filip a adresat o invitatie deschisã publicului: „Pe 13 august, vã invit la Vaslui! Voi urca pe scenã împreunã cu Cristi Minculescu si cea mai îndrãgitã trupã de rock din România, IRIS, în formulã completã!”

„Anvergura deosebitã a manifestãrilor editiei 2017 a Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui confirmã importanta pe care autoritãtile locale o conferã valorilor acestei comunitãti, precum si necesitatea de a implini asteptãrile vasluienilor, urmãrind cu precãdere crearea unei identitãti culturale distincte prin cinstirea si promovarea a tot ceea ce are mai bun si mai frumos orasul nostru”, subliniazã Vasile Pavãl, primarul municipiului Vaslui. Desigur, cele mai asteptate momente ale Zilelor Culturale sunt concertele pe care Centrul Civic le va gazdui in fiecare noapte. Luni, 14 august 2017, tinerii vasluieni vor prelua scena panã la 21.45, ora la care artistii lor preferati – UDDI si RANDI & Band – le vor oferi un concert de neiutat, un spectacol de lumini, dans si muzicã de cea mai bunã calitate. Unul dintre cei mai de succes producãtori muzicali si solisti din Romania, UDDI, alãturi de Home Town Dance si RANDI & Band isi propun sã aducã momente magice, interpretand remake-uri din din muzica romaneascã si nu numai. Alãturi de Primãria municipiului Vaslui, printre colaboratorii organizatorici implicati in derularea corespunzãtoare si reusita tuturor evenimentelor propuse se numãrã Biblioteca Judeteanã „N. M. Spãtarul” Vaslui, Muzeul Judetean „Stefan cel Mare”, Casa de Culturã „Constantin Tãnase” Vaslui, Directia Judeteanã pentru Tineret si Sport Vaslui, Palatul Copiilor oConstantin Didilescuo Vaslui, Asociatiile Culturale ‘DOMISONG’, ‘PODUL INALT’, „MUZART”, „Soul Music Art”, „La izvorul traditiilor”, Cluburile Sportive LIGA DE EST, INTER SPORT, HC VASLUI, Asociatia SERGENTUL.

Cristi Minculescu, IRIS, Felicia Filip

ele trei zile de manifestãri culturale ale Zilelor Municipiului Vaslui se vor finaliza prin concerte de exceptie cu artisti si genuri muzicale menite sã multumeascã toate categoriile de public. Trupe si solisti de renume in tarã si strãinãtate au inceput, deja, promovarea acestor concerte in mediul online: Cristi Minculescu & IRIS: sDupã mai bine de 7 ani, pe 13 august revenim la Vaslui!o. Si Felicia Filip a adresat, in mediul online, o invitatie deschisã publicului: sPe 13 august, vã invit la Vaslui! Voi urca pe scenã impreunã cu Cristi Minculescu si cea mai indrãgitã trupã de rock din Romania, IRIS, in formulã completã!o Cristi Minculescu crede cã a mostenit vocea de la mama sa, care canta in cor la mãnãstirea Bistrita, de langã Ramnicu Valcea. Cristi si-a inceput cariera in 1979 ca solist vocal al trupei Harap-Alb, alãturi de muzicieni precum chitaristul Gabi Nacu sau basistul Anton ?Hasias. Minculescu rãmane la Harap-Alb panã in 1980, cand Anton ?Hasias il prezintã celor de la Iris, care aveau nevoie de un vocalist. Cristi a dat probã la Iris chiar de ziua lui si a reusit sã-i cucereascã pe membrii trupei cu vocea sa inconfundabilã. Astãzi, proiectul Cristi Minculescu & IRIS – legendã a muzicii rock – este unul dintre cele mai apreciate de cãtre romanii de pretutindeni, indiferent de varstã sau gusturi muzicale. Felicia Filip s-a nãscut la 20 martie 1959, la Slatina, in judetul Olt. Si-a inceput studiile muzicale ca violonistã, ajungand sã interpreteze sConcertul pentru vioarão de Max Bruch. I se spune sFilipissimao, nume inspirat din titlul unei cronici ce i-a fost fãcutã dupã ce a prezentat „Traviata” la Opera din Limoges. Valoarea sa artisticã a fost recunoscutã, de-a lungul anilor, de public, dar si de specialistii in muzicã din numeroase tãri, in care a strãlucit pe scene renumite. Felicia Filip a fost prima sopranã din tara noastrã care si-a asociat vocea cu o trupã rock autohtonã – IRIS – reusind sã aducã in sala de operã fani ai rockului romanesc.

Articol scris de:Posteaza un comentariu