Unanimitate politic n CJ, pe tema drumului strategic

Consiliul Judetean Vaslui a adus o serie de modificri, de ultim or, la proiectul drumului strategic. Specialistii din cadrul Directiei de Integrare European vor ca Vasluiul s fie al doilea judet care trasmite dosarul la ADR Nord-Est. Tinta beneficiarilor este declararea proiectului ca eligibil si obtinerea finantrii. Nu am nevoie de paternitatea proiectului, ci facem tot ce e de fcut pentru ca aplicatia s fie eligibil, a subliniat Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui.

Proiectul drumului strategic a devenit prioritatea absolut a Consi liului Judetean (CJ) Vaslui. n cadrul sedintei extraordinare din aceast sptman, au fost operate o serie de modificri la proiect, pentru ca dosarul s poat fi depus pan la 13 iulie 2017, termenul final. Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, le-a multumit consilierilor judeteni c au rspuns cu promptitudite tuturor solicitrilor legate de drumul strategic, mentionand faptul c proiectul este o problem care intereseaz pe toti in egal msur. ‘De-a lungul timpului, ati fost conectati si ati rspuns afirmativ cand a fost vorba de drumul strategic Barlad – Codesti. Este proiectul tuturor, pentru c toti am fcut eforturi, si sperm s fim printre cei eligibili si munca noastr s nu fie in zadar. La toate sedintele s-a votat in unanimitete pentru acest proiect. Nu am nevoie de paterni tatea proiectului, ci facem tot ce e de fcut pentru ca aplicatia s fie eligibil. Vrem s fim al doilea judet care depune proiectul – pentru c unul este deja inregistrat la Agentia de Dezvoltare Regional Nord-Est -, ca s nu mai fie vorba dac ajunge sau nu finantarea. Sansa de a moder niza aproape 100 kilometri de drum din sudul judetului spre legtura cu Iasul este mare, a spus Dumitru Buzatu.

Modificari pe ultima suta de metri

Mihaela Chircu, directorul Directiei de Integrare European din cadrul CJ Vaslui, a detaliat stadiul actual al proiectului. ‘A fost nevoie s operm dou modificri la proiect. Una tine de o descriere a in vestitiei, iar a doua problem este legat de terenul de sub podul de la Poienesti, care este administrat de ANIF. Acum o lun, am solicitat Guvernului s ne dea acel teren in proprietate. Ca o msur de preventie, este mai sigur s trecem acele cheltuieli de amenajare a albiei, in valoare de 144.000 lei, la cheltuielile neeligibile, pentru c exist riscul s nu fie dat terenul’, a explicat Mihaela Chircu. n prezent, revizuirea documentatiei cadastrale este in faza final de incrcare pe platforma electronic, iar pan in 13 iulie, proiectul va fi depus. ‘Pan acum, este depus un sigur proiect, cel care vizeaz un drum pe directia Iasi – Suceava. Sunt informatii c se va aproba o supracontractare de 50% si, astfel, toate proiectele din regiune s fie finantate’, a mai spus Mihaela Chircu. Proiectul pregtit de CJ Vaslui are o valoare de 48 milioane de euro, iar cei 92 de kilometri de drum judetean care vor fi modernizati sunt imprtiti in trei tronsoane. Ierarhia proiectelor pentru finantare va fi stabilit in urma punctajului obtinut de fiecare proiect, pan la acoperirea sumei totale din program. Dup aceast etap, exist posibilitatea supra contractrii pan la un procent de 150%, adic proiectele aflate in rezerv s poat fi finantate. Initial, proiectul drumului strategic Barlad – Laza – Codesti trebuia depus la ADR Nord-Est, pan la data de 15 noiembrie 2016. Cum ghidurile solicitantului lansate de autorittile de management au intarziat foarte mult iar noile proceduri de accesare sunt complicate, perioada de depu – ne re a fost prelungit. La nivel judetean, proiectul contribuie cu cresterea cu minim 25% a lungimii drumu – rilor judetene si comunale moder – nizate, precum si reducerea cu 15% a accidentelor rutiere din cauza strii infrastructurii si/sau lipsei unei semnalizri corepunztoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.