Tatl violator din Zorleni ar fi vrut micsorarea pedepsei

Beat fiind si profitnd de lipsa de acas a sotiei, Lic Melinte, din Zorleni, si-a violat propria fiic, n vrst de doar 12 ani. Pentru c si-a recunoscut fapta n instant, brbatul a fost condamnat de ctre judectorii brldeni la doar 5 ani de nchisoare cu executare. Dac procurorii nu au contestat sentinta la instanta superioar, nu la fel a fcut si mama fetei, care a cerut mrirea pedepsei primite de fostul su sot! Acesta, la rndu-i, ar fi dorit o pedeaps mai mic, motivatia fiind halucinant: pn la „incident”, a fost… un „tat model”! Curtea de Apel Iasi a respins ambele contestatii, astfel c sentinta Judectorie Brlad a devenit definitiv.

n luna decembrie a anului trecut, locuitorii din Zorleni au fost oripilati de fapta unui constean, cunoscut ca un model pentru comunitate. Lic Melinte, electrician la o societate din Barlad, avea o familie frumoas, fiind insurat de 13 ani cu o femeie cu care se intelegea foarte bine, si avand trei copii, dou fete si un biat, in varst de 12, 8, respectiv 2 ani. Aflat in concediu de ingrijire a copilului, Melinte s-a imbtat intr-o sear si, profitand de lipsa de acas a sotiei, aflat la serviciu, a intrat in dormitorul unde dormeau copiii si a violat-o pe fata cea mare. Auzind tipetele ingrozite ale copiilor, niste vecini au anuntat mama fetei, care lucra la un magazin din apropiere. ntoars acas si auzind de la fata speriat ce s-a intamplat, femeia a anuntat imediat politia. Audiat, brbatul a negat initial totul, ins expertiza medico-legal si evaluarea ulterioar efectuat de psihologii DGASPC Vaslui au artat c minora de 12 ani a fost victima unei agresiuni sexuale. n consecint, brbatul a fost initial retinut pentru 24 de ore, ulterior, judectorii barldeni dispunand arestarea sa preventiv.

Violul fiicei de 12 ani, un accident la bautura!

Procesul care a urmat a fost fr istoric, dup ce, inc de la primul termen, brbatul si-a recunoscut vina in fata judectorilor, beneficiind astfel de o reducere semnificativ a pedepsei. n consecint, Lic Melinte a fost condamnat la doar 5 ani de inchisoare cu executare, judectorii barldeni dispunand in plus ca acesta s-i plteasc victimei sale despgubiri morale in sum de 50.000 lei. n plus, el a fost deczut din drepturile printesti, neputand fi nici tutore ori curator al copiilor, si avand interdictie de a comunica cu fiica sa, timp de 3 ani dup eliberarea din inchisoare, si de a se apropia de acesta la o distant mai mic de 100 de metri. Dac procurorii nu au contestat aceast sentint, a fcut-o mama fetei, care a considerat c fapta fostului su sot trebuie pedepsit mult mai aspru. La fel a procedat si tatl violator, care spera s primeasc o pedepas mai usoar, pe motiv c, pan la ‘intamplarea’ din decembrie, ar fi fost un tat si sot ‘model’, cele intamplate nefiind decat un ‘accident’ pe fondul buturii. n ciuda argumentelor aduse de cei doi contestatari, judectorii Curtii de Apel Iasi au respins ca nefondat contestatiile si au mentinut sentinta primei instante, sentint care a devenit definitiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.