15 membrii ai retelei de contraband anihilat de politistii de frontier vasluieni au fost retinuti

Politistii de frontier vasluieni, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lng Judectoria Brlad, au destructurat o retea care desfsura activitti n sfera contrabandei cu produse din tutun. Pentru destructurarea retelei, care actiona pe raza judetelor Vaslui si Galati, politistii de frontier au efectuat 51 de perchezitii domiciliare, n urma crora au fost confiscate importante sume de bani si alte bunuri utile cauzei, 15 din membrii retelei fiind retinuti pentru 24 de ore.

Joia trecut, politisti de frontier din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontier (STPF) Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lang Judectoria Barlad, au declansat o actiune specific pentru destruc turarea unei retele infractionale care avea preocupri pe linia contrabandei cu produse din tutun. Au fost efectuate 51 de perchezitii domiciliare la mai multe locatii de pe raza judetelor Vaslui si Galati si 27 perchezitii la autoturisme folosite de ctre suspecti la activitatea infrac tional. La perchezitii au participat 135 de lucrtori din toate structurile Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontier Iasi si 40 de jandarmi din cadrul Brigzii Mobile de Jandarmi Bacu, fiind puse in aplicare 46 mandate de aducere la audieri. n urma perchezitiilor desf surate au fost ridicate si indispo niblizate in vederea continurii cercetrilor 811 pachete de tigri de diferite mrci, de provenient R. Moldova si duty-free, 179.960 lei si 2.020 euro, 12 autoturisme, un pistol cu bile, 16 cartuse, 61 petarde, 25 cutii artificii, 1,89 kg argint, articole de imbrcminte si incltminte suscep tibile a fi contrafcute, laptopuri, telefoane si cartele SIM, precum si alte obiecte/inscrisuri utile cauzei. Fat de 36 de suspecti s-a dispus continuarea urmririi penale, iar pentru 15 dintre acestia procurorul de caz a emis ordonante de retinere pentru de 24 de ore.

Prudenti, dar degeaba!

n urma documentrii activittilor infractionale a membrilor retelei, in perioada ianuarie-iulie, sub coordo narea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lang Judectoria Barlad, s-a stabilit c persoanele in cauz desfsurau activitti de colectare, transport, depozitare si vanzare de produse accizabile supuse marcrii (tigri de de productie/ provenient R. Moldova si dutyfree), cunoscand c acestea provin din contraband, obtinand astfel, ilicit, mari beneficii financiare. Pe parcursul investigatiilor s-a conturat suspiciunea rezonabil c acestia au preluat/detinut/vandut cantitatea de aproximativ 32.000 pachete cu tigri provenite din contraband. Membrii retelei au dovedit atentie autoprotectiv sporit, deplasandu-se de cele mai multe ori cu autoturisme taxi, achizitionand in perioade scurte de timp cantitti relativ mici de tigri provenite din contraband, pe care le distribuiau rapid pe piata neagr din judetele Vaslui si Galati, reducand astfel riscul de a fi depistati/surprinsi de organele judiciare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.