joi, 15 iunie 2017

Substante anabolizante, depistate la controlul de frontierã

joi, iunie 15, 2017, 3:00
Stire din categoria Actualitate Comentarii: 0 Comentarii pana acum.


În PTF Albita, echipa comunã de control, formatã din inspectori vamali si politisti de frontierã, a descoperit, ascunse în bagajele personale ale unui cetãtean român si în cotiera autoturismului cu care acesta se deplasa, 44 flacoane si 49 de comprimate de substante incluse în lista substantelor interzise, prevãzutã în Legea 104/2008.

Ieri, in jurul orei 4.00, in Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control pentru a intra in tarã, cetãteanul roman Oleg B., in varstã de 34 de ani, pasager intrun autoturism inmatriculat in Romania. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amãnuntit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comunã de control, formatã din lucrãtori vamali si politisti de frontierã, a desco – perit ascunse in bagajele bãrbatului si in cotiera autoturismului, in scopul sustragerii de la controlul de frontierã, 44 de flacoane si 49 de comprimate de substante incluse in lista substan telor interzise, prevãzutã in Legea 104/2008. Conform prevederilor legale, a fost luatã mãsura retinerii substantelor anabolizante descoperite si sanctionarea contraventionalã a persoanei cu amendã in valoare totalã de 33.000 lei.

Autoturism radiat din circulatie din Olanda

Tot in data de 14 iunie, in jurul orei 4.00 dimineatã, in PTF Albita s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control pentru trecerea frontierei cetãteanul moldovea Ion C., in varstã de 41 de ani, conducand un autoturism marca Citroen, ce avea aplicate plãcute de inmatriculare olandeze. Existand suspi ciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul in cauzã, politistii de frontierã au procedat la efectuarea de verificãri suplimentare, in urma cãrora au constatat cã autoturismul a fost radiat din circulatie de autoritãtile din Olanda din anul 2013. Cu privire la cele constatate, bãrbatul a declarat cã a achizitionat autoturismul din Polonia, la data de 12.06.2017, si cã nu avea cunostintã despre faptul cã autoturismul nu are drept de circulatie. În cauzã se efectueazã cercetãri sub aspectul sãvarsirii infractiunii de punere in circulatie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

Barbat cautat în Ucraina, depistat în Albita

Pe 13 iunie, in jurul orei 10.00, in PTF Albita s-a prezentat, pentru efectuarea formalitãtilor necesare trecerii frontierei de stat, pe sensul de intrare in tarã, cetãteanul moldovean Gheorghe D., in varstã de 59 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion si o remorcã, ambele inmatriculate in Republica Moldova. La controlul de frontierã, politistii de frontierã au constatat cã pe numele bãrbatului era emisã o alertã de punere in aplicare a unui mandat de arestare emis de autoritãtile judiciare din Ucraina. Bãrbatul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale a Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui, in vederea luãrii mãsurilor ce se impun.

Articol scris de:Posteaza un comentariu