Microbuz «antifonat» cu tigãri de contrabandã

0
149

Echipa comunã de control din Punctul de Trecere a Frontierei Albita a descoperit aproximativ 10.000 tigarete, pe care un tânãr de 25 de ani, cetãtean român, încerca sã le introducã ilegal în tarã, sustrãgându-le de la controlul de frontierã. Marfa de contrabandã, în valoare de peste 2.200 lei, era ascunsã în peretii laterali ai microbuzului pe care tânãrul îl conducea.

Marti, unul din cele trei traditionale ceasuri rele s-a consumat undeva în jurul orei 23.00, când, la Punctul de Trecere a Frontierei Albita s-a prezentat, pentru efectuarea formalitãtilor de control pentru a intra în tarã, la volanul unui microbuz marca Volkswagen Transporter înmatriculat în Republica Moldova, Cornel C., în vârstã de 25 de ani, cetãtean român. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amãnuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comunã de control, formatã din lucrãtori vamali si politisti de frontierã, a descoperit, ascunse în peretii laterali ai autovehiculului, în scopul sustragerii de la controlul de frontierã, 9.940 tigarete de diferite mãrci, de provenientã duty free. Conform prevederilor legale, a fost luatã mãsura retinerii tigãrilor, în valoare de 2.237 lei, în vederea confiscãrii, si sanctionarea contravent ionalã a lui Cornel C, cu amendã în valoare de 10.000 lei, de aproape cinci ori mai mare decât valoarea tigãrilor!

Alte masini, aceeasi poveste!

Pe 26 aprilie, în jurul orei 22.00, tot în PTF Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control, pentru a intra în tarã, conducând un autocar marca Setra, înmatriculat în Republica Moldova, cetãteanul român Anatolie I., în vârstã de 43 de ani. O zi mai târziu, în jurul orei 5.00, în acelasi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalitãtilor de control, pentru a intra în tarã, conducând un autocar marca Setra, înmatriculat în România, cetãteanul român Ion B., în vârstã de 36 de ani. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unor controale amãnuntite asupra autovehiculelor, ocazie cu care echipele comune de control, formate din lucrãtori vamali si politisti de frontierã, au descoperit ascunse în peretii laterali precum si în lada de alimente, în scopul sustragerii de la controlul de frontierã, cantitatea totalã de 15.220 tigarete, diferite mãrci, cu timbru de accizã Republica Moldova. Conform prevederilor legale, a fost luatã mãsura retinerii tigãrilor în valoare totalã de 3.425 lei, iar bãrbatii au fost sanctionati contraventional cu amenzi în valoare totalã de 20.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.