luni, 10 aprilie 2017

Cinci retele de traficanti de tigãri, destructurate de politisti

luni, aprilie 10, 2017, 3:00
Stire din categoria Actualitate Comentarii: 3 Comentarii pana acum.


• Peste jumãtate de milion de tigarete, 10 autoturisme, tehnicã antispionaj, mii de articole pirotehnice, 110.000 de lei si 8.700 euro au fost indisponibilizati de politistii specializati în combaterea criminalitãtii organizate din Vaslui si procurorii DIICOT, în urma a 35 de perchezitii efectuate, ieri, la membrii a cinci grupãri infractionale, specializate în contrabandã cu tigarete. Totodatã, au fost puse în aplicare 50 de mandate de aducere.

Duminicã, 9 aprilie, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Vaslui si ai Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Române, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Bitorul Teritorial Vaslui, au efectuat 35 de perchezitii domiciliare, pentru destructurarea a cinci grupãri infractionale organizate, specializate în contrabandã cu tutun. Din cercetãri a reiesit cã, în perioada 2015 – 2017, membrii grupãrilor infractionale ar fi primit, detinut, transportat si ar fi vândut pe raza municipiului Bârlad tigarete de contrabandã, provenite din Republica Moldova. Grupãrile ar fi fost structurate pe mai multe paliere, respectiv depozitare, transport, distributie, comercializare si sprijin.
În urma perchezitiilor, au fost ridicate aproximativ 500.000 de tigarete, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 de lei moldovenesti, un detector antispionaj, cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, si 3.200 de cutii cu materiale pirotehnice detinute fãrã drept. De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea aplicãrii sechestrului asigurãtor, si 10 autoturisme. Politistii au pus în aplicare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.
La actiune au participat si politisti ai Inspectoratului de Politiei Judetean Vaslui, politistii specializati în combaterea criminalitãtii organizate din Iasi si Bacãu, ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie si jandarmi.

Articol scris de:3 Comentarii to “Cinci retele de traficanti de tigãri, destructurate de politisti”

 1. Paraschiv postat luni, 10 aprilie, 2017, 7:34

  Descoperirea retelei de contrabanda cu tigari a durat mult prea mult timp.Este o rusine foarte mare ca atatea autoritati sa nu fi stiut imediat ce manevre se fac.Era foarte simplu daca se schimba imediat politia de frontiera,care s-a dovedit total ineficienta.

 2. Paraschiv postat luni, 10 aprilie, 2017, 7:44

  O rusine foarte mare este si pentru politia circulatiei.Se vorbeste ca la traficarea tigarilor s-au folosit circa 10 autoturisme .Pe unde au circulat aceste autoturisme atatia ani astfel incat agentii de la rutiera nu i-au prins?
  Si din greseala si tot ar fi dat peste ei.

 3. Paraschiv postat luni, 10 aprilie, 2017, 18:31

            Se afirma ca frontiera de est a Romaniei este frontiera Uniunii Europene,ca beneficiaza de cele mai moderne mijloace tehnice,termoviziune,masini de teren,caini,personal specializat,atunci cum atatea ani aceste cinci grupari de contrabanda functionau din plin?

Posteaza un comentariu