Maus la Klasa Tcerii

1
1399

Pentru c Masa Tcerii era prfuit, Klaus Iohannis nu a avut pe ce s isi tranteasc pardesiul.

*

Iat meniul lui Klaus la Masa Tcerii: ciolosan cu mutturi si tcitur de borc.

*

Mas, cas… pentru Iohannis, tot aia e. Pe ambele subiecte, presedintele pstreaz tcerea.

*

Specialistii au calculat c cele 12 scaune ale Mesei Tcerii revin unui procent de 1,13% din spatiul locativ aflat in proprietatea presedintelui Klauss Iohannis.

*

Presa romaneasc a incadrat gresit prezenta lui Klaus Iohannis la Masa Tcerii. Pentru specialistii in comunicare, a fost de la inceput foarte clar c am avut un Maus la Klasa Tcerii.

*

Ce ironie: desi Iohannis s-a asezat la o mas rotund, imediat a fost pus la colt.

*

Veste bun pentru popor: Iohannis nu are pietre la rinichi! Are mai jos.

*

Iohannis: Dac Brancusi nu ar fi vrut s se aseze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus intr-un parc public, ci intr-un muzeu inchis. Nu stiu de ce atata scandal: s-a asezat un nimeni!

*

Pasionat de opera lui Brancusi – a se vedea Cumintenia Pmantului si Masa Tcerii -, presedintele Iohannis si-a pus consilierii s cerceteze dac nu cumva exist si o Cumutenia pmantului.

*

Scaunul pe care s-a asezat Klaus la Masa Tcerii nu a fost deloc ales intampltor: el revine orei 11.00, la egal distant intre mic dejun si pranz.

*

La cativa metri de presedintele asezat pe scaun, se putea citi: Stimati vizitatori, s pstrm intact mostenirea Brancusi pentru generatiile urmtoare. V rugm s evitati contactul cu operele!. La cat de linistit a stat, cu sigurant, Iohannis s-a abtinut.

*

Explicatii oficiale: Orice persoan care se aseaz, cu bune intentii, fr s afecteze in vreun fel piesele componente ale Mesei Tcerii (…). cu scopul de a se fotografia si fr unul vdit de distrugere, nu se afl intr-o situatie de inclcarea a legii. Iohannis s-a asezat cu scopul de a sta. Asta face si la Cotroceni, si nu-l penalizeaz nimeni.

*

Brancusi spunea: As vrea ca lucrrile mele s se ridice in parcuri si grdini publice, s se joace copiii peste ele (…). Ne-am linistit. Dorinta maestrului este respectat. La cel mai inalt nivel.

*

Vzand fotografia cu Iohannis pe scaun, deja, criticii de art au introdus un nou concept: ansamblu statutar.

*

Preocupat de problemele lui Gabriel Oprea, presedintele Iohannis a refuzat categoric s viziteze Coloana Infinitului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.