Maus la Klasa Tãcerii

1
1067

Pentru cã Masa Tãcerii era prãfuitã, Klaus Iohannis nu a avut pe ce sã isi tranteascã pardesiul.

*

Iatã meniul lui Klaus la Masa Tãcerii: ciolosan cu mutãturi si tãciturã de borc.

*

Masã, casã… pentru Iohannis, tot aia e. Pe ambele subiecte, presedintele pãstreazã tãcerea.

*

Specialistii au calculat cã cele 12 scaune ale Mesei Tãcerii revin unui procent de 1,13% din spatiul locativ aflat in proprietatea presedintelui Klauss Iohannis.

*

Presa romaneascã a incadrat gresit prezenta lui Klaus Iohannis la Masa Tãcerii. Pentru specialistii in comunicare, a fost de la inceput foarte clar cã am avut un Maus la Klasa Tãcerii.

*

Ce ironie: desi Iohannis s-a asezat la o masã rotundã, imediat a fost pus la colt.

*

Veste bunã pentru popor: Iohannis nu are pietre la rinichi! Are mai jos.

*

Iohannis: “Dacã Brancusi nu ar fi vrut sã se aseze nimeni pe acele scaune, probabil nu le-ar fi pus intr-un parc public, ci intr-un muzeu inchis’. Nu stiu de ce atata scandal: s-a asezat un nimeni!

*

Pasionat de opera lui Brancusi – a se vedea “Cumintenia Pãmantului’ si “Masa Tãcerii’ -, presedintele Iohannis si-a pus consilierii sã cerceteze dacã nu cumva existã si o “Cumutenia pãmantului’.

*

Scaunul pe care s-a asezat Klaus la Masa Tãcerii nu a fost deloc ales intamplãtor: el revine orei 11.00, la egalã distantã intre mic dejun si pranz.

*

La cativa metri de presedintele asezat pe scaun, se putea citi: ßStimati vizitatori, sã pãstrãm intactã mostenirea Brancusi pentru generatiile urmãtoare. Vã rugãm sã evitati contactul cu operele!’. La cat de linistit a stat, cu sigurantã, Iohannis s-a abtinut.

*

Explicatii oficiale: ‘Orice persoanã care se aseazã, cu bune intentii, fãrã sã afecteze in vreun fel piesele componente ale Mesei Tãcerii (…). cu scopul de a se fotografia si fãrã unul vãdit de distrugere, nu se aflã intr-o situatie de incãlcarea a legii’. Iohannis s-a asezat cu scopul de a sta. Asta face si la Cotroceni, si nu-l penalizeazã nimeni.

*

Brancusi spunea: ‘As vrea ca lucrãrile mele sã se ridice in parcuri si grãdini publice, sã se joace copiii peste ele (…)’. Ne-am linistit. Dorinta maestrului este respectatã. La cel mai inalt nivel.

*

Vãzand fotografia cu Iohannis pe scaun, deja, criticii de artã au introdus un nou concept: ansamblu statutar.

*

Preocupat de problemele lui Gabriel Oprea, presedintele Iohannis a refuzat categoric sã viziteze Coloana Infinitului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.