Iat care sunt florile preferate ale locuitorilor din judetul Vaslui!

Romnii iubesc srbtorile si obisnuiesc s profite din plin de ocaziile speciale pentru a oferi daruri persoanelor dragi. Si care este cel mai sigur cadou cu care se pot face surprize frumoase? Florile, evident! Florria online Floria.ro a realizat o cercetare pentru a afl ct de interesati sunt locuitorii din judetul Vaslui de aceste lucruri, dar si ct de prosper este acest domeniu pe piata afacerilor la nivel local.

Utilizand volumele de cutri inregistrate in mediul online in ultimele 24 de luni, specialistii Floria.ro au monitorizat interesul locuitorilor din judetul Vaslui pentru flori. Din studiu reiese faptul c acestia caut pe Google cel mai adesea lalele, pe urmtoarele pozitii fiind trandafirii si freziile. Din acest punct de vedere, Vaslui se afl pe locul 31 in topul judetelor cu cele mai mari cresteri. Iat clasamentul complet al florilor preferate de locuitorii din Vaslui:
1. Lalele
2. Trandafiri
3. Frezii
4. Crizanteme
5. Crini
6. Hortensii
7. Bujori
8. Orhidee
9. Gerber
10. Garoafe
n Romania, cererea anual este de 120 de milioane de fire, dintre acestea doar 47 de milioane fiind produse in tar. Celelalte 73 de milioane sunt importate din tri precum Olanda, Ungaria, Turcia si chiar Thailanda. Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul National de Statistic, reprezentantii Floria au analizat modul in care a evoluat numrul hectarelor cultivate cu flori in judetul Vaslui. Concluzia a fost c, spre deosebire de alte judete din tar, pentru Vaslui nu exist informatii oficiale despre acest lucru in ultimii cinci ani. Un alt element cheie al analizei de piat este si numrul firmelor din Vaslui care au c obiect de activitate productia si comercializarea de flori. La sfarsitul anului 2015, in Vaslui existau 14 companii, in conditiile in care la nivel national functionau peste 2.350 de intreprinderi de profil. Florile sunt, de departe, cel mai accesibil tip de cadou. Fie c e vorba despre un buchet sim plu, dar de efect, fie c ne referim la un aranjament sofis ticat si spectaculos, cu sigurant va surprinde plcut persoan care il primeste, a declarat Marina Popescu, Director General Floria.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.