Cine este Sebastian Fordea?

0
255

Întrebare simplã, rãspuns nu tocmai asemenea. „Un tânãr inginer care, în altfel de vremuri, ar fi putut excela la Mecanica Vaslui, spre exemplu, sau în altã unitate de profil. Dar nu suntem în „altfel de vremuri”, si Sebastian Fordea lucreazã, de cîtiva ani buni, ca administrator de patrimoniu la o unitate scolarã, unde face o treabã de adevãrat gospodar”. Scurta caracterizare îi apartine presedintelui PMP Vaslui, Corneliu Bichinet. Constient cã tinerii sunt cheia unei constructii politice noi, Bichinet i-a propus lui Fordea sã intre în prima linie a alegerilor parlamentare, tânãrul de 30 de ani fiind candidatul de pe locul trei pe lista PMP pentru Camera Deputatilor. „Tine de el sã se facã cunoscut; eu doar îl prezint”.

Sebastian Fordea, vasluian, 30 de ani, inginer. Nu este un nume chiar necunoscut in politica vasluianã, la alegerile din varã, el cãutandu-si un culoar, tot din partea PMP, spre Consiliul Local. Nu a fost sã fie, formatiunea, care la vremea respectivã avea altã conducere, nereusind sã treacã pragul de 5%. Însã Fordea a rãmas alãturi de partidul in care a inceput sã facã politicã, iar acum face parte din echipa lui Corneliu Bichinet, noul presedinte al PMP Vaslui. “L-am observat cum intelege sã se implice in vitalizarea organizatiilor partidului nostru, in oras, dar mai ales in mediul rural. El a coordonat, panã de curand, Organizatia Judeteanã de Tineret a PMP. A dorit sã treacã la organizatia mare si, pentru implicarea sa, colegii i-au incredintat functia de vicepresedinte. De aici incolo, depinde de el dacã va stagna, va regresa sau va progresa pe aceastã cale atat de dificilã si spinoasã. Ca si Mihai Pãun, Sebastian Fordea se aflã pe un loc foarte bun pe listele pentru alegerile parlamentare din iarnã. Tine de el sã se facã cunoscut; eu doar il prezint’, spune liderul PMP Vaslui, Corneliu Bichinet.

„Eu am un avantaj: sunt tânar”

“Cred cã cel mai important avantaj al meu este tineretea. Unii – poate multi, dar sper cã nu foarte multi – vor spune cã a fi tanãr inseamnã a fi lipsit de experientã. Nu vãd unde e problema, catã vreme clasa politicã “experimentatã’ si-a atins limita de sus a competentei, de fapt a incompetentei. Evident, nu generalizez. Mã aflu intr-o echipã cu domnul Bichinet, un politician experimentat, care a ocupat functii de conducere importante in ultimii ani. Însã, dacã nu as crede cã pot face ceva bun pentru acest judet, nu as face politicã. Sunt vasluian si vreau, alãturi de ceilalti colegi din PMP care intrã in aceste alegeri, sã dãm o altã imagine Vasluiului si vasluienilor. În perceptia izvoratã din necunoastere a celorlalti, suntem ori violatori, ori betivi. Dacã nu suntem nici una, nici cealaltã, suntem lenesi si nu ne pricepem la nimic. Eu nu accept astfel de definitii, care, repet, sunt un efect al necunoasterii realitãtilor acestui judet, dar, pe de altã parte, nu pot sã nu recunosc faptul cã unele lucruri rele care se intamplã si ajung sã ne reprezinte la nivel national au un sambure de adevãr. În prezent, imi desfãsor activitatea profesionalã in imediata apropiere a actului de educatie. Da, abandonul scolar, la varste tot mai mici, este o realitate nu doar in judetul Vaslui, ci in intreaga tarã. Este un bun punct de plecare pentru demersurile viitorului Legislativ. Da, infrastructura de drumuri si cealaltã, care tine de confortul vietii atat in mediul rural, cat si urban, sunt incã deficitare. Este o temã care trebuie sã-i preocupe pe toti alesii, nu doar pe primari si consilierii locali si judeteni. Vrem locuri de muncã, mai multe si mai bine plãtite, dar poate legea, in ansamblu, zecile de legi contradictorii in acest domeniu, sunt o franã in crearea acestor locuri de muncã. De asemenea, ne plangem de conditiile din spitale, de starea proastã de sãnãtate a romanilor, de pretul medicamentelor. Toate au insã un element comun. Sunt reglate si functioneazã – sau nu functioneazã – intr-un cadru legislativ, pe care viitorii alesi il pot corecta’, spune Sebastian Fordea, ocupantul locului trei pe lista PMP pentru Camera Deputatilor. Ce se va intamplã dupã alegeri, dacã… “Nu existã niciun dacã! PMP este un partid tanãr, care participã activ la schimbarea intregii clase politice. Este un proiect fãcut nu pentru niste alegeri – parlamentare, in cazul de fatã -, ci unul pe termen lung. Iar eu am un avantaj: sunt tanãr. Voi prinde vremuri mai bune, insã nimic nu mã impiedicã sã contribui la venirea lor’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.