Cine este Romulus Buhãescu?

0
359

A absolvit Facultatea de Electroenergeticã, are un masterat în marketing si comunicare în afaceri, este director tehnic regional la o multinationalã care activeazã în domeniul energiei regenerabile. Este profilul profesional al lui Romulus Buhãescu, locul doi pe lista PMP Vaslui pentru Senatul României, reprezentantul zonei Murgeni. Eligibil? „Doar vasluienii au rãspunsul la aceastã întrebare. Eu doar mã prezint si sper cã cele câteva propuneri pe care le promovez îi vor convinge pe cetãteni cã sunt un om serios, cu planuri serioase”, spune Romulus Buhãescu.

Pentru Senatul Romaniei, PMP Vaslui propune o listã cu greutate. Pe locul intai, un om de afaceri a cãrui carte de vizitã vorbeste de la sine – Vasile Tonitã, patronul unei firme de transport persoane intern si extern. Este smotorulo listei pentru Senat, considerã Corneliu Bichinet, s(…) un om care a confirmat in plan economic si social si care acum incearcã – si va reusi – sã intre viguros pe scena politicã nationalã. Dupã el, al doilea pe lista de candidati la Senat, este un tanãr de 40 de ani, inginer, directorul tehnic al unei multinationale. M-am uitat in CV-ul lui Romulus Buhãescu si, o spun cu toatã sinceritatea, am fost impresionat de urcusul valoric al carierei sale de inginer si manager. Recunosc, am sumblato ceva vreme dupã el si, destul de greu, l-am convins sã accepte sã candideze pentru partidul nostru, pentru Senatul Romaniei, pentru judetul Vaslui, in ultimã instantã. Tl consider pe Romulus Buhãescu un membru al elitei nationale in domeniul sãu de activitate. Va performa, cu sigurantã, si in politicã, in care se aflã la inceput de drum. Cu astfel de oameni iese PMP in fata electoratului, nu cu interlopi, haimanale, fosti sau viitori puscãriasi…o, spune Coneliu Bichinet, presedintele PMP Vaslui, cel care deschide lista partidului pentru Camera Deputatilor.

Politica? O necesitate!

Vã spun cu toatã responsabilitatea: nu fac si nu vreau sã fac politicã in sensul clasic al termenului. Nu mã trezesc dimineatã cu acest scop, nu mã imaginez fãcand asta zi de zi, orã de orã. Nu sunt un profesionist al politicii, dar am intentii sincere si un proiect simplu si clar. Tn opinia mea, asta trebuie sã fie activitatea politicã, o dovadã de responsabilitate socialã, de maturitate si, la un moment-dat, chiar o necesitateo, spune Romulus Buhãescu. Tn ceea ce priveste obiectivele politice pe care si le asumã, acestea sunt, dupã cum spune chiar Romulus Buhãescu, ssimpleo si clareo. sMã intereseazã orice demers care vizeazã relansarea mediului de afaceri in domeniul energiei regenerabile. Este un magnet pentru investitori si poate crea noi locuri de muncã bine plãtite. Judetul Vaslui are un potential extrem de bun, avand deja aprobate proiecte in acest sens, dar si proiecte incepute si oprite temporar. Evident, viziunea pe care trebuie sã o avem trebuie sã se concentreze in zona legislativului, dar existã pargii care ii permit unui parlamentar sã isi ajute concret zona pe care o reprezintã. Iatã, spre exemplu, avand in vedere faptul cã 65% din suprafata judetului este zonã agricolã, mã angajez sã sustin, sã ajut si sã incurajez atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea agriculturii, in special a zootehniei. Tn al treilea, dar nu in ultimul rand, existã problema tinerilor. Pe ei, trebuie sã-i ajutãm sã invete o meserie si abia apoi sã le cerem sã munceascã profesionist. Este un proiect pe termen mediu si lung. Mã voi zbate pentru a facilita deschiderea a cel putin douã centre de caificare/recalificare profesionalã, in cadrul cãrora toti cursantii vor primi burse de studiuo, spune Romulus Buhãescu, locul doi pe lista PMP pentru Senatul Romaniei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.