Recensmntul doreilor

1
1112

Toamna, unii numr bobocii. Imediat ce incepe septembrie, asa cum prostul moare de grija altuia, eu am grija doreilor. Cunoasteti specia, nu o mai definesc. E suficient s spun c, dac santierul are doi kilometri ptrati iar Dorel manevreaz singurul excavator, utilajul su va rupe singurul cablu ingropat pe raza santierului, lsand un intreg cartier fr curent electric. Dorel este ghinionist prin excelent si, in egal msur, nepriceput dar bgret.

***

E aproape o regul: orice beton proaspt turnat va primi, intru eternitate, o urm de talp, de palm, de roat de biciclet. Credeti-m, stiu ce spun. De cateva luni, Primria sparge betoane prin Cartier si, imediat, le umple cu beton. Pan acum, toate au fost “botezate”. nc n-am vzut fese imortalizate, dar m bine dispune ideea. Iat, deci, c “doreii” nu vietuiesc doar pe santiere, ci si in civilie…

***

Si e plin Vasluiul de “dorei”. Unii fac politic, altii se stramb administrativ la cettean, altii… Dar, s-i lum pe rand.

***

n ALDE, un grup masiv de dorei se joac de-a excluderea lui Florin Sarbu. Fr tupeu, fr a-si duce gesturile (politice, vorba vine) pan la capt, ceea ce face ca lasitatea s fie principalul atribut al comportamentului lor. Cert este c membrii ALDE care vor s scape de Sarbu trimit in dusmnie hartii ctre Prefectur, in speranta c vor definitiva excluderea fostului lor coleg iar in CJ va urca un agreat. Numai c nimeni din conducerea bicefal a ALDE-ului vasluian nu semneaz, cu nume si prenume, adresele trimise Prefecturii. Ceea ce, evident, face ca adresele respective s fie niste simple hartii. As numi acest tip de comportament banditism politic, pentru c politica se face prin asumare, nu pe la colturi, sub protectia anonimatului. n lips de “cojones”, ALDE a trimis un proces-verbal cu participantii la sedinta de Birou in care s-a decis excluderea lui Sarbu, in speranta – dorelistic, as numi-o – c rspunderea/asumarea colectiv este mai important decat cea individual. Pe santier, un astfel de Dorel va da vina pe intreaga echip. Oare s nu stie brbatii din ALDE c, oricat de multe cojones ai aduna laolalt, suma lor va fi mai mic decat doi?

***

Solutia lui Dorel? Angajati o femeie de serviciu si puneti-o s-si asume blestemata aia de hartie.

***

Zilele trecute, descopeream c doreii din PNL lucreaz man in man cu doreii tehnocrati. Miza, cat se poate de serioas: organizarea unor concursuri “corecte” pentru ocuparea functiilor de directori ai unittilor de invtmant, dup zece ani de intruziune a politicului in managementul educatiei. De fapt, tehnocratii lucreaz la eliminarea directorilor PSD-isti din fruntea unittilor de invtmant, pentru ca locurile s fie ocupate de membri PNL. S nu ne scandalizm, nu e o premier. Fiecare partid isi are sinecuristii si, mii de activisti din esaloanele doi si trei, toti cu gurile cscate, asteptand ca partidul s le picure recompensele. O premier este faptul c directorii PSD-isti sunt vanati prin intermediul organizatiilor locale ale PNL. La ISJ, inspectorul general adjunct, care este liberal, a spus c nu stia despre ce se intampl in teritoriu. E ca si cum Dorel ar fi descoperit c se afl pe santierul gresit. Sau inspectorul general adjunct al ISJ este, de fapt, membru PSD?!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.