Recensãmântul doreilor

1
772

Toamna, unii numãrã bobocii. Imediat ce incepe septembrie, asa cum prostul moare de grija altuia, eu am grija doreilor. Cunoasteti specia, nu o mai definesc. E suficient sã spun cã, dacã santierul are doi kilometri pãtrati iar Dorel manevreazã singurul excavator, utilajul sãu va rupe singurul cablu ingropat pe raza santierului, lãsand un intreg cartier fãrã curent electric. Dorel este ghinionist prin excelentã si, in egalã mãsurã, nepriceput dar bãgãret.

***

E aproape o regulã: orice beton proaspãt turnat va primi, intru eternitate, o urmã de talpã, de palmã, de roatã de bicicletã. Credeti-mã, stiu ce spun. De cateva luni, Primãria sparge betoane prin Cartier si, imediat, le umple cu beton. Panã acum, toate au fost “botezate”. Încã n-am vãzut fese imortalizate, dar mã bine dispune ideea. Iatã, deci, cã “doreii” nu vietuiesc doar pe santiere, ci si in civilie…

***

Si e plin Vasluiul de “dorei”. Unii fac politicã, altii se strambã administrativ la cetãtean, altii… Dar, sã-i luãm pe rand.

***

În ALDE, un grup masiv de dorei se joacã de-a excluderea lui Florin Sarbu. Fãrã tupeu, fãrã a-si duce gesturile (politice, vorba vine) panã la capãt, ceea ce face ca lasitatea sã fie principalul atribut al comportamentului lor. Cert este cã membrii ALDE care vor sã scape de Sarbu trimit in dusmãnie hartii cãtre Prefecturã, in speranta cã vor definitiva excluderea fostului lor coleg iar in CJ va urca un agreat. Numai cã nimeni din conducerea bicefalã a ALDE-ului vasluian nu semneazã, cu nume si prenume, adresele trimise Prefecturii. Ceea ce, evident, face ca adresele respective sã fie niste simple hartii. As numi acest tip de comportament banditism politic, pentru cã politica se face prin asumare, nu pe la colturi, sub protectia anonimatului. În lipsã de “cojones”, ALDE a trimis un proces-verbal cu participantii la sedinta de Birou in care s-a decis excluderea lui Sarbu, in speranta – dorelisticã, as numi-o – cã rãspunderea/asumarea colectivã este mai importantã decat cea individualã. Pe santier, un astfel de Dorel va da vina pe intreaga echipã. Oare sã nu stie bãrbatii din ALDE cã, oricat de multe cojones ai aduna laolaltã, suma lor va fi mai micã decat doi?

***

Solutia lui Dorel? Angajati o femeie de serviciu si puneti-o sã-si asume blestemata aia de hartie.

***

Zilele trecute, descopeream cã doreii din PNL lucreazã manã in manã cu doreii tehnocrati. Miza, cat se poate de serioasã: organizarea unor concursuri “corecte” pentru ocuparea functiilor de directori ai unitãtilor de invãtãmant, dupã zece ani de intruziune a politicului in managementul educatiei. De fapt, tehnocratii lucreazã la eliminarea directorilor PSD-isti din fruntea unitãtilor de invãtãmant, pentru ca locurile sã fie ocupate de membri PNL. Sã nu ne scandalizãm, nu e o premierã. Fiecare partid isi are sinecuristii sãi, mii de activisti din esaloanele doi si trei, toti cu gurile cãscate, asteptand ca partidul sã le picure recompensele. O premierã este faptul cã directorii PSD-isti sunt vanati prin intermediul organizatiilor locale ale PNL. La ISJ, inspectorul general adjunct, care este liberal, a spus cã nu stia despre ce se intamplã in teritoriu. E ca si cum Dorel ar fi descoperit cã se aflã pe santierul gresit. Sau inspectorul general adjunct al ISJ este, de fapt, membru PSD?!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.