PND – partidul oamenilor care stiu de ce se dau jos din pat

0
182

Un partid din care nu fac parte oameni “cu mânere”, ci oameni care stiu de ce se dau jos din pat”. Aceasta este cartea de vizitã informalã a Partidului National Democrat, formatiune înfiintatã de deputatul Daniel Fenechiu si condusã, în judetul Vaslui, de Alecsandru Volocaru.

Daniel Fenechiu, presedintele Partidului National Democrat (PND) a ajuns, sambãtã, si la Vaslui, pentru o necesarã intalnire cu organizatia condusã, la nivel judetean, de consilierul local Alecsandru Volocaru. Fenechiu a fãcut nu atat o prezentare a formatiunii, cat mai ales o prezentare a “realizãrilor” partidelor care au condus, dupã ’89, Romania. Astfel, cunoscutul avocat a accentuat teme ca distrugerea economiei, disparitia locurilor de muncã, influenta Uniunii Europene, care ne vrea ba “piatã de desfacere”, ba “colonie” etc. Tot acest discurs – lung, dar bine articulat – a fost incheiat cu o pledoarie “antisistem politic”.

Tu de ce te dai jos din pat?!

Astfel, liderul PND crede cã nu atat politicienii sunt vinovati de dezastrul din Romania, cat “sistemul politic” din care fac parte acestia. O tezã discutabilã, pe care Fenechiu a contrabalansat-o cu profilul moral si social al membrului PND. Cum trebui sã arate acesta? Sã fie pregãtit, sã invete si sã aibã un “proiect”, chiar dacã, in Romania ultimilor ani, toatã lumea (politicã) a avut un “proiect pentru Romania”. “De ce avem nevoie de un proiect? Pentru cã asta ne va diferentia de ceilalti. Vrem un partid pentru oamenii care se dau jos din pat pentru a face ceva, nu pentru cã nu mai pot sã doarmã”, a spus Daniel Fenechiu, aducand in prim plan o discutie cu un membru “nu foarte bun” al PND. “Asta e problema noastrã, faptul cã se face politicã fãrã viziune: sã fie bine ca sã nu fie rãu, iar asta inseamnã cã nimeni nu stie ce vrea sã facã”, a mai spus Fenechiu.

Politici publice facute de specialisti

“Arma secretã” a PND va fi, a subliniat Daniel Fenechiu, Institutul National Democrat, care, in douã – trei sãptãmani, va fi lucrativ. “Format din academicieni si profesori universitari de la institutii de invãtãmant de prestigiu din tarã, Institutul National Democrat ne va furniza politicile economice de care avem nevoie pentru tarã, si asta indiferent de rezultatele electorale ale partidului”, a conchis liderul PND. În cadrul intalnirii de sambãtã, Alecsandru Volocaru a prezentat “principiile ce vor sta la baza prodramului politic pentru vasluieni”. Sinteza acestuia cuprinde 18 mãsuri concrete, adaptate din principiile generale ale doctrinei economice a partidului.

PND Vaslui, mic, dar în crestere

La sfarsitul lunii martie, inceputul lui aprilie, PND va trece printr-un al doilea congres, in cadrul cãruia vor fi prezentati candidatii la primãriile resedintã de judet (nu este exclus ca Alecsandru Volocaru sã fie candidatul, el nefiind la prima experientã de acest fel) si candidatii la sefia consiliilor judetene. Deocamdatã, PND Vaslui are organizatii in circa 20 de unitãti administrativ-teritoriale, inclusiv in mediul urban (Vaslui, Husi, Barlad si, in discutii, la Negresti), iar Volocaru crede/sperã cã, panã la alegeri, partidul va avea mãcar 50% acoperire in teritoriu. “Suntem incã necunoscuti, dar, incet-incet, lumea incepe sã se adune. Important este faptul cã avem un proiect interesant, pe care dorim sã il aducem la cunostinta vasluienilor”, a conchis Alecsandru Volocaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.