2016 nseamn drumuri, sntate, asistent social si cultur

Consiliul Judetean Vaslui a stabilit programul de dezvoltare pentru anul 2016. Cele patru directii de actiune vizeaz domenii de mare interes pentru cetteni: dezvoltarea infrastructuri si a sistemului de sntate, asistenta social si cultura. Anul viitor, CJ va solicita finantare pentru cel mai mare proiect pe infrastructur, pentru modernizarea a 100 kilometri de drumuri judetene. n domeniul snttii, vor fi finalizate investitiile la Spitalul Judesean de Urgent si va continua programul de achizitionare de locuinte pentru medici.

Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Vaslui a schitat principalele directii de actiune pentru anul 2016. Unul din marile proiecte care vor debuta anul viitor vizeaz modernizarea mai multor drumuri judetene, reunite pe directia Barlad – Alexandru Vlahut – Laza – Poienesti – Codesti, cu iesire in drumul national. Finantarea celor aproximativ 100 kilometri de drum se va solicita printr-un proiect depus pe Programul Operational Sectorial. Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, a spus c deja se lucreaz intens la documentatia necesar intocmirii proiectului, iar lucrrile prinse in program vor trebui finalizate pan in anul 2020. „Pe lang marele proiect pe infrastuctur, CJ Vaslui va continua investitiile in reabilitarea drumurilor judetene care leag centrele comunale de arterele importante din judet. n acest sens, avem 13 proiecte licitate, care sunt prinse pe bugete multianuale, iar in 2016 vom demara lucrrile pe respectivele segmente de drum”, a precizat Dumitru Buzatu.

Sanatatea, n atentia CJ

Pe lang reabilitarea infrastructurii judetene, in anul 2016, CJ Vaslui va continua s acorde o important deosebit sectorului snttii. Obiectivul urmrit este atingerea unor paramentri ridicati in ceea ce priveste activitatea la Spitalul Judetean de Urgent. „Vom finaliza, sub toate aspectele, investitile demarate la Spitalul de Urgent si la sectia TBC. Vom face dotrile necesare pentru desf – surarea in conditii optime a activittii medicale. De asemenea, vom realiza un parc in curtea spitalului si o parcare pentru autoturismele personalului si a celor care vin in vizit. Prin fonduri atrase de la Compania National de Investitii, vom construi un ambulatoriu si corpul administrativ al spitalului”, a spus Dumitru Buzatu. Tot la capitolul sntate este prins si construirea unui nou corp la Sectia de Psihiatrie si Contagioase si amenajarea corespunztoare a exteriorului spitalului vechi. Pe lang aparatur de ultim or si asigurarea utilittilor nece – sare, CJ Vaslui va continua achizitia de locuinte pentru medici. n acest an, au fost cumprate sase apartamente, acordate medicilor in regim de chirie, operatiunea care va continua si in 2016.

Investitii la Ghermanesti

Tot in cursul anului 2016, CJ va depune un proiect in cadrul Programului Operational Sectorial pentru infiintarea unui centru de zi. Unitatea existent la Ghermnesti va fi transformat intr-un centru medico-social care va acoperi necesittile din zon. La fel ca la Centrul Social Bcesti, vor fi infiintate unitti de tratament balnear care vor utiliza apa de la Ghermnesti. De asemenea, apa va fi transportat la Bcesti, pentru tratamentul beneficiarilor internati aici. Nu in ultimul rand, CJ Vaslui va urmri indeaproape executarea si finalizarea lucrrilor la Centrul Cultural Judetean. „Dup finalizarea lucrrilor, va avea loc si deschiderea stagiunii de teatru si, tot in aceast locatie, vom gzdui activitti din cadrul Festivalului „Constantin Tnase”. Termenul final de executie este data de 31 iulie 2016. Fondurile au fost asigurate prin intermediul OG nr. 28 si de la bugetul judetului”, a mai spus Dumitru Buzatu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.