Peste 350 milioane lei vechi pentru nevoiasii Vasluiului

n judetul Vaslui au ajuns 14 ajutoare de urgent pentru familiile srace, sumele fiind aprobate n ultima sedint a Guvernului condus de premierul interimar Sorin Cmpeanu. n ultimii ani, Guvernul Ponta a aprobat numeroase ajutoare financiare pentru Vaslui. Numai n anul 2015, au fost virate n judet sumele aferente a circa 60 ajutoare de urgent. Spre comparatie, Guvernul Boc a anulat definitiv orice sustinere financiar.

n ultima sedint a Guvernului interimar condus de Sorin Cimpeanu, au fost aprobate 14 ajutoare de urgent pentru judetul Vaslui. Sprijinul financiar este in valoare total de 35.500 lei, banii urmand s ajung la familii care triesc in srcie extrem sau pentru probleme medicale grave. Ajutoarele sociale vor fi distribuite unor familii din municipiile Vaslui si Barlad, orasul Negresti, comunele Vleni, Tanacu si Laza. Cel mai mic ajutor de urgent este in valoare de 1.500 de lei, iar cel mai mare atinge suma de 4.000 lei. Sorin Prepelit, directorul Agentiei Judetene pentru Plti si Inspectie Social Vaslui, a spus c, pan la sfarsitul acestei luni, banii vor ajunge la familiie nevoiase. Tot in anul 2015, in lunile februarie, martie, aprilie si august, judetul Vaslui a mai beneficiat de peste 50 de ajutoare de urgent. Reamintim c, in cursul lunii decembrie 2014, alte 25 de familii din judetul Vaslui au primit ajutoare de urgent. Sprijinul a fost acordat pentru 14 familii din comuna Zorleni, care au avut casele inundate. Alte trei ajutoare au fost directionate spre comuna Todiresti, pentru a sprijini trei familii care se confrunt cu o srcie extrem. Restul a fost alocat unor cazuri punctuale de persoane foarte bolnave, care aveau nevoie urgent de bani pentru a-si continua tratamentele prescrise de medici. Dac in anii trecuti multe ajutoare erau acordate si pentru incendii, alunecri de teren si alte situatii extreme, in prezent, majoritatea solicitrile fac referile la srcie si boal. Documentatiile pentru ajutoare de urgent sunt evaluate de inspectorii sociali, care fac anchete sociale si dau solutii financiare pentru fiecare caz in parte, in functie de nevoi. Dup ce operatiunea este finalizat, dosarele sunt transmise la Guvern pentru a fi aprobate. Ajutorul financiar se acord in baza Legii 366/2001 pentru familii aflate in dificultate financiar, in cazul problemelor de sntate (cancer, operatii pe cord). Ajutoarele de urgent se acord in baza Legii 416/2001, pentru familii si persoane aflate in dificultate ca urmare a incendiilor, calamittilor naturale, accidentelor.

1 COMENTARIU

  1. Naiba sa le ia de ajutoare sociale, toti suntem nevoiasi daca visam la mercedesuri, vile cu piscina si asa mai departe.Saracia pentru unii e muma pentru altii e ciuma. Nici eu nu sunt bogata castig 930 lei /luna , dar nu ma considera statul nevoias , pentru ca muncesc.Cum naiba sa fii nevoias la tara ? dar dute dle la munca , munceste pamantul , creste animale , dar nu e mai bine sa astepti fara sa faci nimic? Bunica mea (1924-2008) a crescut 6 copii , fara alocatii , fara serviciu , fara ajutoare .Oare cum a reusit? cu ce i-a hranit , cu ce i-a imbracat ? cu ce i-a dat la scoli?
    Nu va este rusine guvernanti (de carton-fosti) si tehnocrati ( actuali), lasa-ti naibii ajutoarele si creati locuri de munca pe mult , pe putin sa aiba omul activitate sa nu mai aiba mintea odihnita pentru furturi, violuri, omoruri ,etc.
    Va dau o idee dragi tehnocrati ,restaurati „canalul” sa vedeti ce se linisteste toata lumea .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.