Dup cinci luni de nepsare, o iarn de foame!

cinciPeste 50 de familii din judetul Vaslui si-au pierdut definitiv banii din ajutoarele sociale. Pltile au ncetat din cauz c asistatii social nu si-au achitat taxele locale. Nu se poate spune c e vina statului, ct vreme nevoiasii au avut la dispozitie cinci luni pentru a-si plti drile si a reprimi sprijinul financiar. n aceast primvar, 277 de familii au avut drepturile suspendate pentru c nu si-au pltit impozitele.

Neplata taxelor si impozitelor locale au lsat fr drepturile sociale 52 de familii din judetul Vaslui. Desi au avut la dispozitie cinci luni pentru a-si achita drile la stat, asistatii social nu s-au prezentat la primrii pentru plata impozitelor. Astfel, prestatiile sociale care n ultimele cinci luni au fost suspendate de la plat, au fost sistate definitiv. ncepnd cu data de 1 octombrie 2015, Agentia Judetean pentru Plti si Inspectie Social (AJPIS) Vaslui a ncetat drepturile pentru 25 beneficiari de venit minim garantat, 24 de beneficiari de alocatie pentru sustinerea familiei si 3 familii care primeau indemnizatia pentru cresterea copilului. n cursul lunii mai, AJPIS Vaslui a finalizat campania de control privind plata impozitelor locale de ctre asistatii social. Dup centralizarea datelor, au fost suspendate pltile pentru 151 de beneficiari de venit minim garantat si pentru 126 de beneficiari de alocatie pentru sustinerea familiei. „Pentru mentinerea acestor drepturi, beneficiarii aflati n plat si care au avut drepturile stabilite de cel putin sase luni aveau obligatia s achite taxele si impozitele locale aferente anului 2014. n acest sens, n data de 15 ianuarie, noi am transmis la toate primriile din judet lista cu beneficiarii care au obligatia achitrii impozitelor locale. Serviciile specializate ale primriilor au verificat pn la 31 ianuarie ndeplinirea obligatiilor de ctre beneficiari, iar n cazul n care au constatat neachitarea taxelor, au transmis nstiintri la domiciliul beneficiarilor cu suma de plat”, a explicat Sorin Prepelit, directorul AJPIS Vaslui.

Asistenta sociala de peste 1.333 miliarde lei vechi

Asistenta social continu s fie unul din cele mai finantate capitole bugetare din judetul Vaslui. n primele sapte luni ale acestui an, pentru plata prestatiilor sociale, n judet a intrat suma de 133.341.320 lei. Pentru cei 92.255 de copii care beneficiaz de alocatie de stat, a fost achitat o sum total de 42,9 milioane lei. Cele 10.952 familii si persoane singure care primesc venitul minim garantat au ncasat n total, n primele sapte luni ale anului, 19,2 milioane lei. Si pe segmentul alocatiei pentru sustinerea familiei au intrat n judetul Vaslui bani frumosi, drepturile sociale pltite celor 14.419 lei ridicndu-se la suma de 16,2 milioane de lei. Sume importante au fost alocate de la bugetul de stat si pentru drepturile persoanelor cu handicap (27,8 milioane lei), ajutoare pentru nclzirea locuintei (2,6 milioane lei), alocatia de plasament (10,8 milioane de lei). De asemenea, o alocare financiar important a avut si indemnizatia pentru cresterea copilului (10 milioane lei) si stimulentul de insertie 1,4 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.