PSD vrea ca de obicei: peste 50% din mandatele de primar!

PSDPartidului Social Democrat Vaslui va aborda alegerile locale din 2016 avndu-i n prima linie pe primarii de top ai partidului. Vasile Pavl, n municipiul Vaslui, Ioan Ciupilan, n Husi, si Vasile Voicu, n Negresti, vor candida pentru un noi mandate. Pentru municipiul Brlad, va intra n lupta electoral un alt greu al partidului, deputatul Adrian Solomon, presedintele executiv al Organizatiei Judetene PSD Vaslui. Pn n octombrie, cnd va avea loc Congresul extraordinar al partidului, toate rezolutiile de sustinere a cadidaturilor la functiile de primar vor fi adoptate. Plecnd de la zestrea actual, de 71 de primari, Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui, spune c tinta electoral a partidului nu poate fi mai mic de 50% din numrul total al mandatelor de primar.

Organizatia Judetean PSD Vaslui tureaz motoarele in ceea ce priveste pregtirea organizatiilor pentru alegerile locale din anul 2016. Cum Congresul extraordinar al partidului va avea loc in prima decad a lunii octombrie 2015, PSD va grbi procedurile in ceea ce priveste alegerile din cadrul organizatiilor locale, dar si de desemnare a candidatilor la alegeri. Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, a precizat c, dac congresul extraordinar va fi organizat in data de 11 octombrie, atunci va fi accelerat si organizarea si desfsurarea adunrilor generale de analiz a activittii si de alegere a membrilor structurilor de conducere. Mai mult, pan la data congresului se doreste aprobarea tuturor rezolutiilor de sustinere a candidatilor la functiile de primar. n ceea ce priveste candidatii pentru consiliile locale, orsenesti, municipale si cel judetean, selectia va fi finalizat pan cel tarziu la 1 februarie 2016. Cu listele definitivate si organizatiile pregtite pentru copetitia electoral, PSD Vaslui doreste s abordeze in fort precampania electoral. „Vrem s adoptm rezolutiile de sustinere a candidaturilor pentru functia de primar, in cazul in care nu sunt mai multe cadidaturi si exist o singur propunere. Selectia pentru primrii presupune o analiz complex, iar in contextul actual, ne asteptm ca unii primari, chiar si persoane tinere, s nu mai doreasc s candideze la functia de primar. La aceast dat, avem sigure rezolutiile de sustinere pentru candidatii la functia de primar din muncipiile Vaslui, Barlad, orasul Negresti si Murgeni. n municipiul Husi, urmeaz s aib loc conferinta municipal si vom avea, si acolo, in mod cert, desemnat o persoan s candideze la fotoliul de primar. Eu cred c va candida actualul primar, Ioan Ciupilan”, a precizat Dumitru Buzatu.

71 de primari sunt „soldatii” PSD-ului

n prezent, la nivelul judetului Vaslui, in cele 86 de unitti administrativ-teritoriale, PSD-ul are 71 de primari, restul partidelor imprtindu-i pe ceilalti 15. Plecand de la aceast realitate politic si administrativ, tinta electoral a PSD Vaslui este s castige peste 50% din mandatele de primar. „Obiectivul nostru electoral nu poate fi sub 50% din mandatele de primar”, a spus Dumitru Buzatu. Cat priveste primarii veniti in PSD ca efect al OG nr. 55/2014, pan la aceast dat nu sunt persoane care s doreasc s se intoarc la partidele pentru care au candidat. „Nu putem s obligm pe nimeni s candideze pe listele PSD. Pan acum, niciun primar nu si-a exprimat dorinta de a prsi partidul; dimpotriv, si-au reafirmat intentia de a candida in continuare pe listele PSD”, a explicat Dumitru Buzatu. Pan la inceputul lunii octombrie, PSD Vaslui trebuie s fac alegeri la judet si in peste 40 de organizatii locale. n organizatiile in care inc nu au fost organizate conferinte, vor fi alesi presedintii, vicepresedintii, trezorierii si cei cinci membri ai Biroului local – in cazul organizatiilor comunale. n cadrul conferintei de dare de seam si alegeri pentru conducerea Organizatiei Judetene, vor fi alesi si delegatii care vor reprezenta filiala vasluian la congresul extraordinar de pe 11 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.