Pompierii vasluieni i-au adus un ultim omagiu lui Marius Daniel Fripis

Ieri, alturi de colegii din ntreaga tar, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgent Podul nalt al judetului Vaslui au adus un ultim omagiu sublocotenentului (post-mortem) Marius Daniel Fripis, din cadrul Detasamentului de Pompieri Constanta Oras al ISU Dobrogea al judetului Constanta, care a decedat n timpul unei misiuni de stingere a unui incendiu izbucnit ntr-o locuint din Constanta.

Ieri, la ora 13.00, pentru pompierii vasluieni, timpul s-a oprit n loc, pret de un minut. Putin pentru o viat, dar o eternitate pentru recunostinta pe care o poart pompierii militari colegilor decedati la datorie. Pentru profesionalismul si devotamentul de care a dat dovad salvatorul de vieti n numeroasele interventii pe care le-a gestionat, pe platourile fiecrei subunitti de pompieri din tar a fost tinut un moment de reculegere, timp n care semnalele luminoase si sirenele autospecialelor de intervent ie i-au dat onorul fostului comandant de echipaj. n cei nou ani de carier ca pompier salvator, Marius Daniel Fripis a participat la numeroase interventii, aflndu- se permanent la datorie, oferind un exemplu de curaj, profesionalism si druire, dovedite n misiunile crora li s-a dedicat trup si suflet. nfruntnd natura dezlntuit, luptnd cu focul ori rzbind prin gerul npraznic si nmetii iernii pentru a-i ajuta pe cei aflati n suferint, el a dovedit o comportare exemplar, demn de un adevrat pompier salvator. Marius Daniel Fripis este si va rmne mereu alturi de noi, colegii lui, cu sufletul su mare si bun, cu amintirea unui om vrednic, priceput si capabil.

Daniel Fripis, decorat postmortem de presedintele Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de decorare post-mortem a sublocotenentului Gheorghe Marius-Daniel Fripis, pompierul care si-a pierdut viata smbt n timpul unei interventii pentru stingerea unui incendiu la o locuint din Constanta. n semn de nalt apreciere pentru devotamentul de care a dat dovad n activitatea de prevenire si gestionare a situatiilor de urgent, ndeplinindu-si datoria cu pretul sacrificiului suprem, presedintele Romniei, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Brbtie si Credint n grad de Cavaler, cu nsemn pentru militari, sublocotenentului Fripis Gheorghe Marius-Daniel, se arat n comunicatul de pres al Administratiei Preziden- tiale. Decorarea a fost fcut la propunerea vicepremierului pentru securitate national, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Daniel Fripis si-a pierdut viata, smb t, n timpul interventiei pentru stingerea unui incendiu care izbucnise n curtea unei locuinte din municipiul Constanta. El avea 42 de ani si lucra de nou ani la ISU Dobrogea al judetului Constanta, avnd functia de comandant de echipaj si grad de plutionier adjutant. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgent (IGSU), interventia pompierilor constnteni a fost fcut dup ce, smbt, n jurul orei 11.26, o persoan a anuntat, prin 112, c n curtea unei locuinte din municipiul Constant a a izbucnit un incendiu la o butelie GPL. Imediat, la locul accidentului s-au deplasat efective apartinnd Detasamentul de Pompieri Constanta, cu o autospecial de interventie cu ap si spum si cu sase pompieri. n timpul misiunii de recunoas- tere efectuat la fata locului, butelia a explodat, comandantul echipajului de intervent ie, plutonierul adjutant Marius Daniel Fripis suferind leziuni grave la fat si pierzndu-si viata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.