Opel Antara cutat n Slovacia, depistat n Vama Albita

Politistii de frontier din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Albita Vaslui au ntocmit lucrare penal pe numele unui cettean romn care a fost depistat transportnd un autoturism ce figura n bazele de date ca bun cutat pentru confiscare.

Pe 7 septembrie, n jurul orei 12.00, la PTF Albita s-a prezentat, pentru efectuarea formalitt ilor de control necesare trecerii frontierei, cetteanul romn Dumitru B., n vrst de 55 de ani, conducnd un ansamblu de vehicule format din microbuz si remorc, pe care transporta un autoturism marca Opel Antara, fr plcute de nmatriculare. La controlul specific, existnd suspiciuni cu privire la provenienta autoturismului transportat, poli- tistii de frontier au efectuat verificri suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit c autoturismul figureaz n bazele de date ca bun cutat pentru confiscare, semnalare introdus de Slovacia. Dumitru B. a declarat c are doar calitatea de transportator al autoturismului n cauz si c nu are cunostint despre faptul c autoturismul este cutat pentru confiscare. Politistii de frontier au ntocmit n cauz lucrare penal pentru svrsirea infractiunii de furt, iar autoturismul, n valoare de 36.000 lei, a fost retinut n vederea continurii cercetrilor.

Documente false

O zi mai trziu, n jurul orei 03.00, n PTF Albita s-a prezentat, pentru efectuarea formalitt ilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare n tar, Sergiu P., cu cettenie romn si R. Moldova, n vrst de 38 de ani, care conducea un autoturism marca Peugeot 407, nmatriculat n Bulgaria. La controlul de frontier, existnd suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului si talonului de inspectie tehnic periodic, politistii de frontier au procedat la efectuarea de verificri suplimentare, n urma crora au constatat c documentele nu ndeplinesc conditiile de form si fond ale unor documente autentice, acestea fiind false. Sergiu P. a declarat c a achitat suma de 350 de euro unui cettean romn din Fgras care i-a procurat documentele care atest efectuarea inspectiei tehnice a autoturismului si c nu are cunostint c documentele sunt false sau falsificate. Pe numele brbatului, politistii de frontier au ntocmit dosar penal pentru svrsirea infractiunii de uz de fals.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.