Cum s dai jos Guvernul cu dou foi A4?!

Doina Silistru, senator PSD de Vaslui, se ntreab, n cea mai recent declaratie politic, cum este posibil ca PNL s cread c poate drma un guvern cu ajutorul unei motiuni redactate la misto, pe dou coli A4.

„Mcar o dat, trebuie s-i dau si doamnei Udrea dreptate: cum s dai jos un guvern cu… dou foi A4? Chiar asa? La cate rele le imput, le descoper si le scorneste PNL premierului Victor Ponta si Guvernului in ansamblu, m gandeam c un top de hartie nu era de-ajuns… Pi, dac tot vreti „jos guvernul!”, scrieti o motiune ampl, in care, dac nu cer prea mult, s si credeti!”, isi incepe Doina Silistru declaratia politic. Senatorul vasluian este convins, cum si liberalii sunt, de altfel, c motiunea depus de PNL nu are nicio sans s treac. „Va fi votat asa cum a fost scris, adic… din principiu, ca s nu spun „la misto”. Este inc un glont irosit pe o himer, ducand in ridicol lupta, de altfel foarte vie si angajat, dintre actuala putere si opozitie. Argumentul hotrator, cauza si efectul textului motiunii, este afirmatia c premierul in functie este „compromis”. Ni se cere s intrm in logica axiomatic a acestui enunt fr s cercetm, ci doar s credem c asa este, pentru c… nu ne place s ne compromitem natiunea, nu-i asa? Or fi ele doar dou foi A4, dar, spun comunicatorii PNL, contin „idei de fort”. Asta se va vedea la vot. Vom vedea c „forta” ideilor colegilor liberali este mai mic decat rezistenta la rupere celor dou coli A4 pe care a fost redactat motiunea”, a mai spus Doina Silistru.

Daca vreti raspunsuri de la PNL, ntrebati PDL-ul!

Pe de alt parte, a accentuat Doina Silistru in declaratia politic rostit in plen, constienti de subtirimea „ideilor de fort” pompos intitulate motiune de cenzur, liberalii incearc diverse forme de santaj emotional la colegii din UNPR. „(…) il intreab pe domnul Oprea „care este interesul national ce reclam mentinerea lui Victor Ponta cu pretul decredibilizrii acestei tri” si il indeamn pe liderul UNPR s pun in balant promisiunea fcut lui Ponta si interesul poporului roman”. Iat doar cateva nuante ale disperrii si, in egal msur, mrci ale lipsei de idei. n ciuda evidentului avant economic, Guvernul Ponta nu este bun pentru c… e condus de Ponta iar PSD nu este PNL! Aceasta este, de fapt, traducerea sincer a textului motiunii de cenzur”, a conchis senatorul social-democrat. Si, a conchis cu ironie Doina Silistru: „Vreti la guvernare? Castigati alegerile!”, lea transmis ea colegilor liberali. „Castigati alegerile si puneti-l in functie pe domnul Predoiu, de la PDL. Numai c, exist o problem: trebuie s castigati alegerile prin votul cettenilor crora, nu cu multi ani in urm, le-ati inchis spitalele si le-ati tiat salariile. Dac imi amintesc bine, tot un „interes national” justifica aceste msuri criminale. Dar nu disperati, noul PDL si domnul Predoiu stiu c, pentru a face ru trii, dou coli A4 sunt mai mult decat suficiente”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.