Trupul brbatului necat n Prut, recuperat de pompierii militari

Ieri, n jurul orelor 13.30, pompierii profesionisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgent (ISU) Podul nalt al judetului Vaslui au recuperat trupul brbatului de 38 de ani, din Bumbta, comuna Vetrisoaia, care s-a necat n Prut, luni, 3 august.

Cutrile au inceput imediat dup solicitarea venit din partea IPJ Vaslui, pe 4 august, la ora 13.00, si au incetat in jurul orelor 21.00, la lsarea intunericului, fiind reluate ieri dimineat, la prima or. La misiunea de cutare s-a deplasat, din cadrul Sectiei de Pompieri Husi, un echipaj format din 6 subofiteri si un ofiter, cu un autocamion de interventie si o barc pneumatic, actiunea fiind coordonat de seful Inspectoratului, col. Neculai Olaru. Cutrile s-au executat de-a lungul malurilor, pe o lungime de aproximativ 500 de metri, cu ajutorul cangelor si ancorelor. Misiunea a fost una de durat, fiind ingreunat de curentii puternici, adancimea variat in functie de nivelul apei, vizibilitate reduse din cauza albii nmoloase, precum si de necunoasterea cu exactitate a locului unde sa inecat brbatul. Pentru evitarea unor astfel de tragedii, ISU „Podul nalt” al judetului Vaslui reaminteste populatiei msurile care trebuie respectate pentru prevenirea riscurilor de inec: printii s-si supravegheze atent copiii si s nu-i lase niciodat singuri in ap; scldatul s se fac doar in locurile special amenajate; nu v scldati in rauri, lacuri, canale de irigatii sau alte cursuri de ap unde malurile sunt abrupte, curentii sunt foarte puternici, albiile nmoloase sau pline cu plante, pietre, crengi si trunchiuri de copaci. Nu v aventurati s intrati in ap dup anumite obiecte (minge, jucrii etc.), mai ales dac nu stiti s inotati, existand riscul de a aluneca si cdea in ap. Nu incercati acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de constructii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.