PSD Vaslui, vot de ncredere pentru Adrian Tighici

tighiciAdrian Tighici a fost reales, smbt, pentru un al patrulea mandat consecutiv, n fruntea Organizatiei Municipale PSD Vaslui, fixndu-si obiective politice similare celor pe care le-a atins pn acum: ntrirea organizatiei si cstigarea alegerilor locale si parlamentare. Conferinta PSD de dare de seam si alegeri de smbt a fost un bun pretext pentru analiz si comentariu politic, subliniind dou dintre necesittile etapei pe care o traverseaz partidul: aprarea si rmnerea la guvernare, pe de o parte, si aprarea si promovarea valorilor si ideologiei de stnga.

Sambt, cu 186 de voturi „pentru” si o abtinere (exprimat de un membru al organizatiei de tineret, din principiu!), membrii Organizatiei Municipale PSD Vaslui l-au reales in functia de presedinte pe Adrian Tighici. Acest al patrulea mandat consecutiv este o confirmare a increderii pe care o au social-democratii din municipiul rese – dint de judet in echipa in fruntea cruia se afl Adrian Tighici. Accentul pe munca in echip si permanenta implicare, la toate nivelurile, in comunitatea local, la care se adaug si calittile de bun organizator ale lui Adrian Tighici, demonstrate in toate campaniile electorale din ultimii ani, dar si rezultatele foarte bune obtinute in toate tipurile de alegeri (locale, parlamentare, europarlamentare si prezidentiale), toate acestea au fcut din Organizatia Municipal PSD Vaslui una dintre cele mai puternice organizatii politice din judet si una de referint la nivel national.

„Suntem o organizatie care poate influenta decisiv orice alegeri!”

Era de asteptat, in aceste conditii, ca Adrian Tighici s „prind” si un al patrulea mandat, cu o durat de doi ani, in fruntea organizatiei, in care s continue pe linia de pan acum. De altfel, pe „continuitate” si „unitate” si-a structurat discursul Adrian Tighici, atat in prezentarea raportului de activitate, cat si in final, dup ce a fost reconfirmat in functie. „Iat, m aflu la finalul celui de-al treilea mandat si, cu voia dumneavoastr, voi putea continua munca pe care, impreun, o facem de cativa ani. Au fost ani grei, cu multe evenimente importante – campanii electorale, alegeri si nu numai – dar am trecut cu succes peste ele, ca o echip unit si implicat. Avem o organizatie echilibrat, din punctul de vedere al genului si varstei, si multi, foarte multi tineri. Ei ne-au ajutat, atunci cand aliantele politice s-au schimbat, s ne refacem. Pentru acest lucru, tin s le multumesc in mod special”, a subliniat Adrian Tighici in prezentarea raportului de activitate. Pe de alt parte, a artat liderul social-democrat, este momentul ca relatia partid – cettean s sufere o mutatie major, fapt experimentat cu succes in ultimele campanii electorale. „Eu am spus si repet acest lucru: nu doar campaniile electorale sunt pretext pentru activitatea politic; aceasta se face permanent, atat prin lideri, cat si prin simplii membri. Prin activitatea noastr de zi cu zi, noi facem campanie. Am actionat si vom actiona in continuare ca o echip, comunicand permanent si responsabil”. Iat de ce, a conchis Adrian Tighici, „suntem o organizatie care poate influenta decisiv orice alegeri!”.

Interzis la dreapta!

Unul dintre cele mai interesante discursuri i-a apartinut senatorului Gabriela Cretu, care a dus sala in zona ideologiei. „Toti exprimm, in ultima perioad, o nemultumire, aceea c nu facem politicile partidului”, a declarat Gabriela Cretu. PSD se afl intr-un „moment neobisnuit”, atat din cauze interne, cat si externe. Iat de ce, a subliniat parlamentarul, este necesar intoarcerea la doctrina socialdemocrat. „s-o facem, nu s cotim la dreapta”, a spus Gabriela Cretu, amintind de mesajul „Interzis la dreapta!” inscriptionat pe tricourile tineretului social-democrat”.

„Poate nu am tinut cont de sfaturile pe care Dumitru Buzatu ni le ddea la Bucuresti…”

De asemenea, foarte interesant si discursul deputatului de Zorleni Ana Birchall, fiic a judetului, asa cum se recomand, care si-a continuat pledoa – ria pentru Vaslui si vasluieni. Birchall a confirmat: PSD traverseaz o perioad mai frmantat – ca si tara, de altfel -, iar principala sarcin a membrilor partidului, in aceast perioad delicat, este s isi apere munca. Un exemplu in acest sens este Legea insolventei persoanelor fizice. „Un parlamentar si parlamentari din judetul Vaslui au fcut istorie legislativ”, a subliniat Ana Birchall. Pe de alt parte, a artat deputatul social-democrat, felul in care decurg lucrurile pentru PSD este si o consecint a faptului c „(…) poate, la un moment-dat, nu am tinut cont de sfaturile pe care Dumitru Buzatu ni le ddea la Bucuresti. Este important, in acest context, s ne aprm guvernarea si s rmanem uniti”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.