Flori de mai la Valea Silistei

Tabra de creatie Flori de mai, de la Valea Silistei, comuna Solesti, a adunat n acest an aproape o sut de copii din toate colturile judetului. n cadrul unor ateliere n aer liber, acestia au realizat diverse obiecte de art traditional. Deschiderea taberei a fost marcat de prezent a unor ivitati de seam: senatorul Doina Silistru, care a venit si cu daruri pentru Ziua Copilului, Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, precum si etnograful Dan Ravaru, coautor, mpreun cu Daniela Adam, al publicatiei Portul popular vasluian. Istorie si actualitate, lansat tot la deschiderea taberei.

La sfrsitul sptmnii, mai exact pe 30 si 31 mai, la Valea Silistei, n comuna Solesti, s-a desfsurat cea de-a V-a editie a Taberei de creatie Flori de mai, organizat de Primria si Cminul Cultural Elena Cuza Solesti, n parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Casa Corpului Didactic, Palatul Copiilor, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vaslui si Asocia- tia Cultural-Educativ La izvorul traditiilor. Vremea cald a fcut posibil desfsurarea activittilor n aer liber, iar copii, elevi ai scolilor din Grivita, Dumesti, Ibnesti, Punges ti, Berezeni, Bcani, Zorleni, Puscasi, Brlad si Vaslui, si-au dat fru liber imaginatiei si, totodat, au putut si s nvete tehnici de lucru de la adultii Ansamblului Solestenii, tehnica olritului, de la mesterul Dumitru Ifrim, din Iasi, laureat cu titlul de Tezaur uman viu. Tabra de creatie Flori de mai se desfoar pe sase sectiuni: pictur, icoane pe lemn si sticl, custuri populare, confectionat msti populare, decoratiuni din sfoar, scultpur n lemn, ou ncondeiate. Lucrrile realizate vor trebui s respecte tema taberei, Traditii si obiceiuri oglindite n arta plastic si decorativ. Ne bucurm c vremea este frumoas, c avem n mijlocul nostru oamenii deosebiti, care ne sustin n demersurile noastre de a promova si de a perpetua arta popular traditional n rndul copiilor. La finalul taberei, un juriu a evaluat si a jurizat lucrrile realizate, iar cstigtorii concursului de creatie au fost premiati. Oricum, cstigtori ne daclarm toti cei care suntem azi aici, ne-a spus Daniela Adam, coordonatorul Taberei. Cei prezeni s-au bucurat si de un spectacol folcloric, prezentat de ansamblul Solestenii si de Grupul folcloric Floarea Dorului, de la Palatul Copiilor Vaslui.

Daruri de la Doina Silistru pentru copiii din tabara

Invitatii prezenti au exprimat cuvinte de apreciere fat de demersul organizatorilor si de mestria tinerilor. Felicitri organizatorilor, celor care s-au implicat n organizarea acestei actiuni, adevrati promotori ai valorilor noastre traditionale, felicitri participan- tilor, copiilor si cadrelor didactice, pstrtori si continuatori ai minunatelor noastre traditii. Am toat ncrederea c implicarea tinerilor n aceste activitti vor pstra vii traditiile noastre si sufletul nostru romnesc. Si, pentru c suntem nainte de 1 iunie, Ziua Copilului, vreau s v doresc tuturor s fiti sntosi, s fiti cuminti, s ndrzniti s visati si s nvtati s v atingeti visele. Am vrut s marchez acest moment si am adus pentru fiecare dintre voi ciocolat, biscuiti, brelocuri si pixuri. V doresc mult succes n tot ceea ce faceti si mi doresc s ne vedem si la anul, a spus senatoarea Doina Silistru, presedintele Organizatiei Judetene de femei a PSD Vaslui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.