Sindicalisti dezbinati = Guvern fericit!

Sindicalistii din administratia public vasluian nu vor participa la mitingul de protest de la Bucuresti, de pe 27 mai. Dup ce au fost singurii din judet care au intrat n greva general de o zi, n luna aprilie, salariatii din Consiliul Judetean Vaslui au decis acum s nu fac drumul n Capital. Sindicalistii din CJ spun c nu exist unitate si solidaritate ntre structurile sindicale si, din aceast cauz, sunt sanse foarte mici ca Guvernul s le ndeplineasc doleantele.

Gheorghe Ochianu, liderul Sindicatului din Consiliul Judetean (CJ) Vaslui, a precizat c neparticiparea la mitingul de la Bucuresti este un rezultat al lipsei de solidaritate intre sindicalisii din cadrul Federtiei Nationale a Sindicatelor din Administratie (FNSA). De asemenea, un impediment major in calea participrii la mitingul de la Bucuresti este si lipsa de unitate cu Sindicatul National al Functionarilor Publici, cealalalt structur sindical din administratia public. „Aceast lips de conlucrare dintre sindicalisti a determinat salariatii Consiliului Judetean Vaslui s nu participe la aceast manifestare. Lipsa de solidaritate a condu la un esec preconizat. Sindicatul din CJ Vaslui cere celorlalte structuri sindicale s actioneze impreun in cadrul viitoarelor miscri din administratia public, pentru a obtine ceea ce ne dorim. Cheltuielile cu deplasarea la Bucuresti sunt destul de mari, iar efectul nu va fi cel scontat de noi”, a spus Gheorghe Ochianu. Dup mitingul care va fi organziat la Bucuresti, se va trece la strangerea de semnturi in vederea declansrii grevei generale pe termen nelimitat in administratia public local, in luna octombrie 2015. Revendicrile sindicalistilor privesc reglementarea si liberalizarea acordrii, incepand cu anul 2015, a tichetelor de mas sau a normei de hran pentru toti salariatii din administratia public local, cresteri salariale si pentru salariatii din administratia public local din Romania.

Salariatii CJ, singurii grevisti din Vaslui

n cursul zilei de joi, 30 aprilie 2015, cei 90 de salariati ai CJ Vaslui au fost in grev general de o zi. Actiunea de protest a functionarilor publici a avut loc intre orele 8.00 – 16.30. „Functionarii au fost liberi s decid dac vin la lucru sau nu. Cei care au venit la birou nu au lucrat. Pe cettenii care au ajuns la institutie i-am informat c nu se lucreaz. Dac doleantele nu ne vor fi indeplinite, vom respecta si noi procedura de la nivel national. Este vorba despre strangerea de semnturi si intrarea in grev general pe perioad nedeterminat. n medie, pentru aceast zi, grevistii au pierdut o sum de 50 lei”, spunea in aprilie Gheorghe Ochianu. Reamintim c Federatia National a Sindicatelor din Administratie (FNSA) – reprezentativ pentru sectorul de activitate „Administratie public”, de pe intreg teritoriul trii – a organizat, pe 30 aprilie 2015, o grev general de o zi, urmat de un miting, la Bucuresti, si strangerea de semnturi in vederea organizrii grevei generale pe termen nelimitat in administratia public local, in luna octombrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.