Groapa misterelor!

groapa_gunoiLa doar un dmb distant de bazinele de not ale strandului din Brlad zac zeci de tone de gunoaie, aduse, cel mai probabil, de… omul invizibil! Nimeni nu stie cine a crat n zon att de mult gunoi, ns toti cei cu care am vorbit au o certitudine: dac situatia va persista, zona are toate sansele s se transforme ntr-o nou groap de gunoi a orasului si, implicit, ntr-un focar de infectie. Riscurile pentru sntatea oamenilor sunt cu att mai mari cu ct n imediata vecinate a rampei neautorizate se afl si terenurile de atletism ale CSS Brlad, dar si Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap.

Relativ ascuns de ochii lumii, ravena plin de gunoi menajer, resturi de plante si materiale de constructii si chiar lesuri de animale se umple tot mai mult de la o zi la alta. n zon nu este nici tipenie de om care s fi vzut cine tot car gunoiul acolo, chiar si cu remorcile de tractor. Doar o stan se afl in apropierea locului, amenajat exact lang gardul statiei de transformare a energiei electrice care deserveste tot orasul. Cei care au ales s isi arunce gunoaiele acolo stiu c zona este ferit de ochi curiosi, fiind relativ in afara orasului. Numai c, la numai cativa metri distant, dup un damb, sunt amplasate bazinele de inot ale strandului din Barlad, pe care administratorii vor s il redeschid in acest sezon, dup o pauz de cativa ani. Mirosurile noii gropi de gunoi a Barladului, care deja se intinde pe cateva sute de metri ptrati, sunt, deocamdat, firave. ns, dup ce se va inclzi bine afar… „Chiar nu am vzut, pentru c nu se aduce aici gunoi pe timp de zi! Cine stie cine il aduce?! Problema este c sunt si foarte multi caini care s-au aciuat acolo, si nu poti trece. Trag de prin gunoaie de orice fel. ntr-o zi, au scos un cap de cal si l-au tarait pe aici… stia sunt oamenii nostri!”, povesteste deja resemnat proprietarul unei grdini din apropiere. Nepsarea si tupeul excesiv al celor ce arunc gunoi in zon a mers atat de departe, incat groapa s-a intins pan la gardul terenurilor de atletism ale Clubului Sportiv Scolar (CSS) Barlad. Aici se antreneaz aproape zilnic zeci de atleti, dar si sportivi de la echipa de rugby a orasului. Cu toate acestea pe nimeni nu pare a deranja mizeria de acolo. Singurii suprati sunt locatarii unui bloc de garsoniere de la cateva sute de metri distant, care spun c, in unele zile, cand groapa este „vizitat” de persoane fr adpost care incendiaz resturile, nimeni nu mai poate sta cu geamurile deschise la locuinte din cauza fumului greu. „Nu inteleg cum de nu a vzut nimeni ce se intampl acolo si nici nu se stie cine arunc gunoiul. Cand se mai d foc, nici nu mai poti respira. Toat valea asta se umple de miros si parc nimeni nu observ nimic”, se plange un barldean din zon.

Un fleac: niste nesimtiti!

Misterul nu-i intrig nici pe cei de la CSS Barlad, nici pe angajatii E.ON, si nici mcar pe cei ai reprezentantei Barlad a Agentiei de Plti si Interventii in Agricultur. Unde mai pui c intre sediul acestei institutii si terenurile de sport se afl Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Barlad, institutie care gzduieste in module tip csute zeci de copii nefericiti. Nici resprezentantii societtii care se ocup de curtenia orasului, SC Compania de Utilitti Publice Barlad, nu au fost in stare s fac lumin in privinta misterioasei gropi de gunoi. Spun ins, prin vocea lui Adrian Bobeic, directorul institutiei, c, asa cum s-a intamplat si in cazul gunoielor din Cartierul Deal II – zona „gard cimitir”, se poate vorbi in continuare despre nesimtire. „Acolo am avut noi, pan acum ceva timp, in mic depozit de deseuri inerte. Ulterior l-am mutat si am curtat zona. La fel am procedat si in Deal II, chiar lang cimitir, in partea de vest, unde ati semnalat dumneavoastr problema si a fost nevoie s punem paz de la Politia Local, pentru ca oamenii s nu mai arunge gunoi. De sptmana viitoare (cea in curs, n.r.), vom merge si acolo si vom face curat si, cel mai probabil, si aici vom solicita paz. Lumea nu intelege si asta este situatia…”, ne-a declarat Adrian Bobeic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.