Banca pensionarilor, invadat de salariati

baniSalariatii din municipiul Vaslui au prins gustul creditelor ieftine de la Casa de Ajutor a Pensionarilor Vaslui. Fr nici un fel de comision si cu o dobnd lunar de numai 0,8%, mprumuturile sunt un veritabil colac de salvare pentru familiile nglodate n datorii. Banii sunt alocati cu precdere la stingerea ratelor la bncile comerciale, care nu iart datornicii si trec rapid la executarea silit a ru platnicilor.

Tot mai multe familii tinere din municipiul Vaslui isi gsesc salvarea la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Vaslui. Din cele 496 de imprumuturi acordate in primul trimestru al acestui an, in sum total de 1,7 milioane de lei, peste 100 au fost acordate salariatilor. Atractia pentru imprumuturi ieftine este cu atat mai mare cu cat dobanda lunar practicat la credite a fost redus de la 1 la 0,8%. Aceast doband lunar este mentinut pentru o perioad de 10 luni, dup care dobanda se calculeaz la soldul rmas de plat. Practic, la un imprumut in valoare de 6.000 lei, valoarea dobanzii pentru 10 luni este de numai 480 lei. Un avantaj extrem de important este acela c rata lunar nu este fix, iar in situatia in care o persoan nu poate achita rata pentru o lun sau mai multe, poate anunta si problema se rezolv. Mai mult, CARP nu percepe niciun fel de comisioane pentru intarzieri, ceea ce face din creditele acordate de institutie o surs de finantare extrem de avantajoas. „Nu am avut nicio problem in rambursarea ratelor de la acesti tineri. Cei care au apelat la noi au salarii foarte mici. O banc acord un credit cu mult mai mare greutate; la noi, este mult mai avantajos, pentru c avem o doband mic. Tinerii se imprumut la noi pentru plata altor datorii, dar si pentru a face cumprturi in gospodrie”, a spus Traian Pascu, presedintele CARP Vaslui.

Doi giranti pensionari

Pentru a putea solicita un imprumut, doritorii trebuie s se prezinte la CARP Vaslui cu o adeverint de salariat, din care s rezulte cu sunt angajati pe o perioad nedeterminat. De asemenea, pe acest document trebuie s se specifice c a fost emis special pentru a solicita un imprumut. Tanrul trebuie s aduc si doi giranti care au calitatea de pensionar, iar apoi CARP Vaslui acord suma cerut de petent. Una din explicatiile pentru care tot mai multi salariati se imprumut de la CARP o reprezint restantele imense care sunt contabilizate de persoanele fizice la bncile comerciale. Din totalul imprumuturilor contractate la bnci in moneda national si valut, la inceputul acestui an, creditele restante se ridicau la suma de 372,1 milioane de lei.

2 COMENTARII

  1. Totdeauna cnd se face ceva, apar unii cu „Da ?la de ce c?tiga ceva. De unde.?” R?spuns simplu. Din ideea lui. Unii nu vor n?elege ?sta niciodat?

  2. Eu i-as sfatui pe girantii pensionari sa-si vada de treburile lor. Am vazut ca exista un pensionar in jud. Vaslui care cica ar avea de returnat 1 milion de lei. Nu este exclus ca girantii sa plateasca din conturile lor imprumuturile celor pe care i-au girat. Daca sunt din aceesi familie , atunci treaba lor , dar s-ar putea sa fie si unii pacaliti.
    Apropos de CARP , sunt cam multi fripturisti pe acolo si incaseaza sume frumusele. De unde? Pai nu se vede?Nu se stie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.