Administrator iesean pentru actele vasluienilor

Actiunea de predare a arhivele fabricilor vasluiene din perioada comunist ctre SC Price Banks SRL Tomesti, din judetul Iasi, a fost ncheiat. Este vorba despre documentele 51 de societti comerciale, printre care Filatura, agromecurile, IAS-urile, Fabrica de Conserve etc. Vasluienii pot depune la firma din Tomesti o cerere si obtine actele necesare pentru pensionare. Anul trecut, din cauza ntrzierii predrii arhivei, multi cetteni nu si-a putut obtine adeverintele privind atestarea vechimii n munc.

Arhivele a 51 de societti din judetul Vaslui au transferate unei societti specializate in arhivare. Operatiunea a fost incheiat la inceputul acestui an, in momentul in care SC Ispa SRL Husi a predat in totalitate arhiva operatorului economic autorizat SC Price Banks SRL Tomesti, din judetul Iasi. Practic, incepand cu anul 2015, toti vasluienii care vor s ias la pensie si au nevoie de atestarea grupelor de munc, a orelor lucrate pe timp de noapte etc., trebuie s se deplaseze la Tomesti, pentru a obtine documentele. Finalizarea transmiterii arhivei reprezint o veste extrem de bun pentru salariatii vasluieni, care, din cauza intarzierii finalizrii actiunii, nu mai puteau obtine actele necesare pentru iesirea la pensie si formulau tot felul de reclamatii la Casa Judetean de Pensii (CJP) Vaslui. Mihai Antipa, consilier superior in cadrul Serviciului Judetean Vaslui al Arhivelor Nationale, a spus c singura firm din judetul Vaslui care administra arhivele mai multor societti comerciale si-a incetat activitatea din data de 10 mai 2014. „n cursul anului trecut, firma de la Husi a predat toate documentele cu valoare practic, respectiv statele de plat ale fostelor unitti economice din judetul Vaslui. SC Price Banks SRL Tomesti, din judetul Iasi, administreaz in prezent arhivele celor 51 de societti vasluiene. n baza unei solicitri fcute de cetteni, unitatea elibereaz certificatele privind vechimea in munc de la unitatea la care au lucrat petentii”, a spus Mihai Antipa. n prezent, in judetul Vaslui nu exist nicio firm autorizat in folosirea documentelor din arhivele fostelor societti comerciale. Modificrile aduse Legii Arhivelor Nationale au vizat necesitatea legiferrii si reglementrii activittii firmelor, societtilor comerciale si persoanelor fizice, care desfsoar activitti arhivistice. Astfel de firme au aprut de la inceputul anilor 2000, din necesitatea prelurii arhivelor create de ctre intreprinderi si societti comerciale care si-au incetat activitatea, intrand in faliment, la sfrsitul anilor 1990.

2 COMENTARII

  1. ATENTIE celor care apeleaza la serviciile firmei SC PRICE BANKS SRL, sa nu fie INSELATI si TEPUITI cum am fost eu cand, am cerut o adeverinta privind activitatea prestata si, pentru 140 lei mi-au dat informatii incomplete – numai de vechime, fara sporuri si conditii, FARA sa-mi spuna dinainte ca pentru acestea trebuie sa mai dau 80 lei si ADEVERINTA CU DATE ERONATE. Firma este in CARDASIE cu autoritatile, Arhivele Nationale si Protectia Consumatorului !!! ATENTIE mare daca apelati la ei !!! Cine vrea detalii despre cazul meu, sa-mi scrie.

  2. AR FI BINE DE STIUT CINE A VANDUT FABRICILE DIN VASLUI, SI CATI BANI S-AU OBTINUT DIN VANZARI SI UNDE S-AU SUS BANII ? CRED CA MULTI SAU INBOGATIT IN URMA ACESTOR VANZARI .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.