Toamna, se numãrã… bugetul!

0
137

Luna septembrie este o perioadã extrem de importantã pentru Serviciul Financiar din cadrul Primãriei Vaslui. Cum în aceastã perioadã se opereazã plata celei de a doua transe a taxelor si impozitelor locale, Serviciul Financiar vine în sprijinul contribuabililor. Astfel, programul de lucru a fost prelungit si , mai mult, a mai fost deschis un ghiseu. Pentru anul curent, veniturile prevãzute din taxe si impozite locale ale bugetului municipiului Vaslui se ridicã la suma de 22,6 milioane lei.

Pentru luna septembrie, tinta financiarã propusã se traduce în colectãri la visteria municipiului Vaslui în valoare de 3 milioane de lei. Estimarea veniturilor la bugetul local este aferentã celei de a doua transe de platã a taxelor si impozitelor locale. Eugen Bot, director economic al Primãriei Vaslui, a precizat cã pentru a se veni în sprijinul contribuabililor, a fost deschis încã un ghiseu si a fost prelungit programul de lucru. “Sigur cã la termenul de plata din septembrie contribuabilii vor trebui sã achite transa a doua a obligatiilor fiscale pe anul în curs. Încasãm însã toate taxele si restantele si din anii trecuti. Cum este un termen de platã am prelungit programul de lucru zilnic pânã la ora 18.00 si am mai deschis un ghiseu. Estimãm sã încasãm 3 milioane de lei. Acesta e tinta, dar nu ne deranjeazã dacã vom încasa mai mult”, a spus Eugen Bot.

Datornicii, în vizorul finantistilor

În paralel cu urmãrirea realizãrii veniturilor la bugetul local, finantistii vasluieni nu au uitat nici de contribuabilii care înregistreazã restante la obliga- tiile financiare. “Ne ocupãm atent de partea de executare silitã. Existã legislatie strictã si precisã în acest sens. Nu ar fi corect fatã de cei buni platnici, dacã nu am cãuta prin toate mijloacele sã încasãm restantele. În medie trimitem în jur de 1.500 – 2.000 de somatii. Avem si perioade mai aglomerate. În octombrie, dupã expirarea celei de-a doua transe, vom trimite mult mai multe somatii, dar le reamintim si celor care din diverse motive au uitat cã trebuie sã îsi plãteascã taxele si impozitele cã, dacã nu reusim sã îi sensibilizãm, mergem pe popriri si sechestre”, a subliniat Eugen Bot.

Contribuabili de nota zece

Cetãtenii municipiului Vaslui au fost extrem de constiinciosi în ceea ce priveste plata obligatiilor financiare la bugetul local. În primul trimestru al acestui an, încasãrile realizate din taxele si impozitele locale au fost de 104%, reprezentând 40% din totalul de platã aferent acestui an. Primarul Vasile Pavãl a declarat, într-o conferintã de presã, cã vasluienii si-au luat în serios aceastã responsabilitate, un rol important avându-l bonusul financiar acordat pentru plata integralã a impozitelor, dar si gradul de satisfactie al cetãtenilor cu privire la proiectele de dezvoltare care se deruleazã în oras. “Pe lângã taxele locale, am urmãrit realizarea veniturilor la bugetul local si de celealte surse: TVA, impozitul pe venit, alte surse financiare. La ora actualã, avem asiguratã finantarea pentru tot ce se lucreazã în municipiul Vaslui. O parte din bani au fost alocati pentru cheltuielile de functionare, cum ar fi aparatul propriu, Politia Localã, centrele sociale, Învãtãmântul, Evidenta Populatiei etc. Suntem fãrã restante la platã pentru fiecare lunã si nu avem datorii la furnizori. Am dat bani pentru salariile profesorilor, pentru navetã, precum si transa pentru tot anul din sumele obtinute de sindicalistii din învãtãmânt prin hotãrâri judecãtoresti”, spunea Vasile Pavãl.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.