O luptã cîstigatã; rãzboiul continuã!

0
233

Deschiderea unei clinici medicale cu servicii de spitalizare de zi la Negresti este consideratã o reusitã nu numai de cãtre reprezentantii administratiei locale si judetene, ci si de cãtre politicienii din Colegiul Negresti, care au fãcut numeroase demersuri pentru ca cei peste 50.000 de locuitori din zonã sã beneficieze din nou de asistentã medicalã de specialitate. «Este un rezultat al eforturilor noastre conjugate», a spus Florin Ciurariu, presedintele PNL Vaslui, deputatul care îi reprezintã pe negresteni în Parlamentul României.

Asigurarea asitentei medicale spitalicesti pentru cei 50.000 de locuitori din zona Negrestiului a constituit, de la închiderea spitalului din localitate, o prioritate atât pentru administratia localã, cât si pentru politicieni. Împreunã, dupã numeroase demersuri, au reusit sã facã un pas important în realizarea acestui deziderat, clinica privatã inauguratã cu douã zile în urmã la Negresti fiind privitã doar ca un început al activitãtilor medicale ce se vor desfãsura în aceastã zonã. Unul dintre cei mai activi politicieni implicati în lupta pentru reactivarea serviciilor medicale spitalicesti la Negresti a fost deputatul Florin Ciuariu, presedintele PNL Vaslui, ales în colegiul Negresti. „Deschiderea Clinicii Spitalis la Negresti este un pas important pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate în aceastã zonã. Eu, împreunã cu doamna senator Doina Silistru, m-am implicat, alãturi de Vasile Voicu, primarul orasului, si Simona Polak, presedintele Casei Judetene de Asigurãri de Sãnãtate, pentru deschiderea acestei unitãti, si mã bucur cã eforturile noastre conjugate s-au concretizat în fapte. Eu, ca factor politic, mã voi zbate ca serviciile prestate în prezent sã se extindã si la alte tipuri de servicii medicale si voi cere ca, dupã o perioadã, sã se facã o analizã a beneficiilor oferite prin deschiderea acestei unitãti care va deservi zona Negresti. Sunt sigur cã vor fi economii la buget, prin faptul cã locuitorii din oras si din comunele din jur nu vor mai merge pentru diverse analize si tratamente la spitalul din Vaslui, astfel încât unitatea va fi degrevatã de un numãr important de pacienti, iar Ambulanta, la rândul ei, va face economii substantiale la combustibil. Economii substantiale vor face si beneficiarii serviciilor medicale care se acordã aici, pentru cã, desi vorbim de o clinicã privatã, serviciile medicale vor fi acordate gratuit populat iei, costurile fiind suportate din buget, pe baza contractului încheiat cu Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate. Eu personal am încredere în serviciile oferite de personalul medical al acestei clinici si sper ca serviciile medicale sã fie completate, în viitorul apropiat, si prin asigurarea asistentei medicale pe alte specialitãti“, ne-a declarat deputatul Florin Ciurariu.

Cu ochii pe Spitalul Orasenesc!

În acelasi context, parlamentarul liberal si-a exprimat speranta cã magistratii ieseni nu vor tergiversa decizia în dosarul deschis în cazul Spitalului Orãsenesc, aflat în faza de recurs. Dealtfel, acest dosar a fost si subiectul unei interpelãri adresate de Ciurariu ministrului Justitiei. La acea datã, el solicita o verificare a întârzierilor nejustificate în cazul litigiului dintre Primãria Negresti si SC Hospital Clinic dr. Filip SRL Bucuresti“, atrãgând atentia cã din cauza acestor întârzieri, orice demers privind spitalul este blocat, iar clãdirea si aparatura sunt supuse unui proces de degradare asupra cãruia nu se poate interveni. „Sper din tot sufletul ca acest proces sã se încheie cât mai repede, astfel încât Spitalul Negresti sã poatã fi transferat Consiliului Judetean si transformat în sectie exterioarã a Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui. Asta va însemna atât locuri de muncã, cât si alte servicii medicale spitalicesti de calitate oferite locuitorilor de aici“, a conchis Florin Ciurariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.