Scuza sracului din taxi: Ce s fac, domnu’, dac n-am crut?!

Scene njositoare petrecute, ieri, la Centrul de Afaceri „Tutova” Brlad, unde zeci de oameni au venit pentru a primi ajutoarele alimentare acordate de Uniunea European. n timp ce unii lesinau din cauza cldurii iar ambulantele i transportau, rnd pe rnd, la spital, altii, mai… orientati, si ncrcau zecile de kilograme de alimente n taxiuri care veneau la foc continuu spre Centru.

Scandalul a nceput nc de la primele ore ale diminetii iar primii care au „intrat n dispozitiv” au fost politistii locali. n scurt timp, acestia au solicitat ntriri, ntruct numrul beneficiarilor ajutoarelor alimentare crestea de la o or la alta. Pn la ora 11.00, deja, peste 100 de oameni asteptau nerbdtori s treac de primul „baraj” fcut de fortele de ordine la poarta Centrului. narmati cu saci sau sacose voluminoase, crucioare de diferite mrimi sau veniti cu crutele cu cai, oamenii preau c nu mai au rbdare pn s ajung la cel de-al doilea „baraj”, respectiv centrul de distributie. Unii, mai slabi din fire, nu au rezistat mbulzelii si au lesinat, ns un caz mai grav a scandalizat multimea: o femeie a fcut o criz de epilepsie si a czut n iarb, fr s fie ajutat de nimeni. Oamenii au cerut o ambulant, care s stea n permanent la fata locului. Pn la urm, un beneficiar a cerut ajutor la 112 iar o ambulant a preluat-o pe femeie pentru a o transporta la spital. „E btaie de joc! Faceti poze, s vad si primarul! De ce nu ne las s intrm toti la umbr? Stm aici n soare si uitati cum lesin oamenii?”, striga alt femeie din multime. La punctul de distributie, situatia era tinut sub control de… un singur politist local. Acesta, ce-i drept, avea tot ce-i trebuie (statur impuntoare, volum fizic si verbal, dar si aparat cu electrosocuri) pentru a se ntelege cu multimea nerbdtoare. La un momentdat, oamenii au nceput s se nteleag ntre ei si le-au permis celor mai putin rezistenti si vrstnicilor s intre n fat pentru a-si lua cotele de zahr, fin de gru, ulei, conserve cu rosii n suc propriu, zacusc de legume cu vinete sau recipiente cu gem. n cazul unora, cantittile primite drept ajutoare au fost chiar mari, astfel c sracii Brladului nu sau sfiit s apeleze la firmele de taxi din oras, pentru a-i duce la domicilii. „Ce s fac, domnu’, dac nam crut?! ia care au crut nu mai dau bani la taxiu, ca mine… Filmati aicea, s se vad ct de sraci suntem si ne omorm ntre noi pentru niste fin si ulei”, se jelea o alt beneficiar. Programul va continua pn la epuizarea solicitrilor primite la Directia de Asistent Social a Primriei Brlad.

3 COMENTARII

  1. rahat de articol,cu ce vreti sa care oamenii vorbiti parca ar veni cu limuzina,cat naiba costa taxiul ala oare?ca mai mult de 10 lei nu dai dintr-un capat in celalalt al orasului cred ca mai „bogat”e ala care are o caruta decat ala care vine cu taxiul,poate voi nu stiti cat costa sa intretii un cal

  2. Dar cu ce vreti sa le care in spate sa le taraie pe strada cu sacii cum vreti ? Chestia asta ca si-ar lua alimentele cu taxi nu mi se pare deloc deplasata ci chiar normala. Pai ce ati vrea din nou sa ne balege animalele prin oras?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.