Scandal ct Casa… de Ajutor Reciproc, pentru o sut de lei!

Vasluianca Elena Vulpe acuz Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din localitate c a nedrepttit-o. Pe 6 august, pensionara a mers la CARP Vaslui pentru a se retrage si a solicitat s i se restitui cotizatia achitat anual, ncepnd din 28 mai 1996 pn n prezent. Femeia sustine c a fost pus s semneze un bon si a primit doar suma de… 13 lei! Angajatii CARP au rspuns prompt acuzatiilor: pensionara n cauz si-a primit toti bani, adic 103 lei, dovad n acest sens fiind imaginile de pe camera video.

Pentru a-si cuta dreptatea, Elena Vulpe a fcut o reclamatie la Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui, n care povesteste cele ntmplate. „ntrebnd (angajatii CARP Vaslui, n.r.) cum e posibil ca, dup 17 ani de cotizare, s primesc att de putini bani, doamnele s-au rstit si m-au ntrebat ce mai astept, de ce nu plec. Am solicitat chitant si mi s-a spus c nu se elibereaz, (aceasta) se pune la dosarul de contabilitate. Avnd convingerea c a fost o greseal sau am fost nselat, mi-am sunat fiica si am anuntat-o. Fiica mea a sunat la CARP si a vorbit cu o doamn care s-a prezentat Ana, rugnd-o s verifice documentele. A stabilit cu doamna Ana ca, a doua zi, pn n 11.30, s vin la sediul CARP Vaslui pentru clarificare. I s-au artat documentele unde semnasem pentru suma de 103 lei si nefiind casiera care mi-a dat banii, fiica a rugat s-i dea un numr de telefon mobil, pentru a o contacta si a discuta cu ea. A sunat casiera… si doamna a recunoscut c este posibil s-i fi dat gresit, deoarece a iesit n plus la inventarul de cas. Au stabilit s vin luni pentru a recupera banii. Dar peste o or au sunat-o pe fiica mea, c au verificat pe camer si se vede cum am primit banii… Este adevrat, se vede c primesc niste bani care mi sunt pusi grmad n mn fr a-mi fi numrati, si se vede cum m uit la fiecare dintre ei si ntreb cum e posibil s fie numai att, dar nu se vede ce bani sunt, de ct sunt…” arat femeia n reclamatia depus la IPJ.

Ce spune CARP-ul?

Conducerea CARP Vaslui sustine c, din cotizatia anual, o parte din bani reprezint fondul social (10 lei) si o parte, contributia pentru deces (30 lei). Banii pentru deces se restituie membrului numai dac acesta se transfer la alt cas de ajutor sau decedeaz. Practic, la retragere, unui membru i este achitat doar suma acumulat la fondul social. Angajatii institutiei sustin c Elena Vulpe a semnat att fisa de retragere, ct si bonul de plat nr. 798, pe care era trecut n cifre si litere suma primit, repsectiv 103 lei. Mai mult, pentru a stinge conflictul, casiera CARP a decis s i trimit prin post, din banii personali, suma de 100 de lei Elenei Vulpe. „V trimit banul care a produs atta tulburare n Postul Adormiri Maicii Domnului, ct si fotografia doveditoare c ati primti banii la vremea respectiv (a se vedea banul albastru de pe birou). V rog s m iertati! Dac fiica dumneavoastr doreste pentru suma de 90 de lei s fac demersuri n instant, i urm succes! Din multe puncte de vedere, fiind n uniform, a nclcat att codul civil, ct si pe cel penal, prin jignir3i la adresa tuturor angajatilor care au o anumit pregtire profesional, ct si a institutiei, desi implicat era numai casierul”, spune casiera.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.