Doar 22 de postasi din judetul Vaslui pleac acas

0
198

S-ar putea spune c postasii vasluieni au trecut cu bine peste valul de disponibilizri din Cadrul Postei Romne. De la 100 de salariati anuntati c vor fi concediati la nceputul acestui an, de sptmna viitoare, vor pleca n somaj doar 22 de persoane. ncepnd din data de 3 septembrie, un numr de 3.650 de angajati ai Postei Romne vor fi disponibilizati.

ncepnd cu data de 3 septembrie, un numr de 3.650 de angajati ai Postei Romne vor fi disponibilizati. La nivelul judetului Vaslui, lucrtorii din cadrul Postei Vaslui au scpat de disponibilizri numeroase previzionate la nceputul acestui an. Dac la data de 1 iulie 2013, se estima c disponibilizrile colective de la nivelul judetului Vaslui vor viza n jur de 100 de salariati, la finalul actiunii de reorganizare, doar 22 de postasi vor iesi din sistem. “n judetul Vaslui vor pleca de la Post doar 22 de salariati, persoane care sunt n prag de pensie si au acceptat s fie concediate si s beneficieze de salariile compensatorii. Prin actiunea noastr de lupt sindical, am reusit ca numrul oamenilor care pleac n somaj s fie mult mai mic. Noua conducere a Companiei Posta Romn a dat dovad de ntelegere. n afar de cele dou 22 de persoane care au fost de acord s fie concediate, nu va mai pleca nimeni acas”, a spus Geta Turbatu, liderul Sindicatului Lucrtorilor Postali Vaslui

Posta va disponibiliza 3.650 de salariati

Un numr de 3.650 de angajati ai Postei Romne vor fi disponibilizati ncepnd cu 3 septembrie, reprezentnd 11% din totalul salariatilor. Concedierile fac parte din procesul de restructurare a companiei care vizeaz restabilirea echilibrului ntre volumul de prestatii postale si numrul de salariati ai operatorului postal. n prezent, compania are putin peste 32.000 de salariati. “n perioada 18 – 23 august, un numr de 2.392 de angajati ai companiei au optat individual, n scris, pentru disponibilizarea colectiv. n perioada 28 – 31 august va avea loc testarea profesional a angajatilor, avnd ca obiectiv selectarea personalului care va fi disponibilizat, pe baza cunostintelor specifice posturilor ocupate. La finalul procesului de restructurare, din Posta Romn vor fi disponibilizati n total 3.650 de angajati, pe baza procedurii si a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucrtorilor Postali din Romnia”, se arat ntr-un comunicat al companiei. Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei n 2012, Posta este cel mai mare operator local de profil si are o retea teritorial de 5.600 de unitti. Compania avea la sfrsitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, n crestere cu 2,9% fat de 2011. n ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate c a bugetat profit n fiecare an. Posta avea 32.887 salariati la 31 decembrie 2012, fat de numr mediu de 35.576 n 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.