Confectionere fierte!

O societate de confectii din municipiul Vaslui si-a clit angajatele, temperaturile la care si-au desfsurat confectionerele activitatea fiind de-a dreptul tropicale. Astfel, m- surtoarea efectuat de Inspect ia Muncii si Directia de Sntate Public a aratat c salariatele lucrau la 33 de grade Celsius. La finalul controlului, inspectorii de munc l-au amendat cu 100 de milioane de lei vechi pe agajator.

Inspectoratul Teritorial de Munc (ITM) Vaslui a aplicat o amend record unui operator economic din domeniul confectiilor. Chiar dac n judetul Vaslui nu au fost nregistrate temperaturi extreme, inspectorii de munc au declansat controale n vederea verificrii condit iilor de lucru pe perioad cu temperaturi rifdicate. mpreun cu reprezentanti ai Direc- tiei de Sntate Public Vaslui, inspectorii ITM au fcut determinri de temperatur n interiorul unei sectii de confectii. Rezultatul msur torilor a fost spectaculos: n hala une lucr- torii prestau activitatea, temperatur era cuprins ntre 31 si 33 de grade Celsius. Aniela Adimi, inspector sef adjunct pe securitate si sntate n munc n cadrul ITM Vaslui, a precizat c, n functie de gradul de solicitare a organismului, temperatura de interiorul perimetrelor de lucru trebuie s nu depseasc anumite valori. Temperaturile din atelierele de lucru depind de activitatea prestat. Noi am descoperit n aceast sectie de confectii din Vaslui o teperatur cuprins ntre 31 si 33 de grade si am aplicat o amend de 10.000 de lei. n ultimele zile, la nivelul jude- tului Vaslui, nu a fost depsit temperatura de 37 de grade timp de trei zile consecutive, iar indicele de disconfort termic nu a depsit 80 de unitti, a spus Aniela Adimi.

Ordonanta 99/2000, ghid mpotriva caniculei

nc de la nceputul lunii trecute, ITM Vaslui a declansat monitorizarea modului n care angajatorii respect prevederile legale la locul de munc al salariatilor pe timpul caniculei. Este vorba n principal de muncitorii care lucreaz afar (agricultur, constructii, drumuri). n conditii de temperaturi ridicate, agentii economici trebuie s reduc normele si programul de munc, s asigure o ventilatie corespunztoare a spatiilor n care si desf- soar activittile muncitorii, s esaloneze perioadele de lucru si s asigure pentru fiecare persoan pe schimb ntre doi si patru litri de ap mineral. n agricultur, pe santierele de constructii, n halele industriale care nu au posibilitatea asigurrii unor conditii de microclimat corespunztor, activitatea se va desfsura dimineata si seara.

5 COMENTARII

  1. Sunt amendati si controlati si iar amendati tot cei platesc taxe si impozite la buget . cei care evazioneaza n-au nicio problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.