Ziua Imnului National, marcat si la Vaslui

Autorittile din judetul Vaslui au srbtorit, ieri, Ziua Imnului National al Romniei. Avndu-si originea n cntecul patriotic Un rsunet, din timpul Revolutiei de la 1848, Desteapt-te romne! a fost consacrat oficial ca Imn al Romniei prin Constitutia din 1991.

Ieri, n Sala Mic a Palatului Administrativ Vaslui, a fost srbtorit Ziua Imnului National al Romniei. Pe lng Drapelul Romniei, Ziua National a Romniei, stema trii si sigiliul statului, Imnul National al Romniei „Desteapt-te romne!” este unul din simbolurile nationale. ncepnd cu anul 1840, n toate Principatele Romne s-a nscut ideea unui imn national, ce se cnta mai ales la festivittile oficiale la care participa Domnitorul Trii. Imnul National al Romniei „Desteapt-te romne!” si are originea n cntecul patriotic „Un rsunet”, compus n vltoarea Revolutiei de la 1848, pe versurile poetului Andrei Muresanu si pe o veche melodie psaltic a crturarului Anton Pann. Acest vechi cntec patriotic a redevenit n actualitate n primele ore ale Revolutiei din 1989, fiind conscrat apoi n mod oficial, prin Constitutia Romniei din anul 1991, ca Imn al Romniei. Prezent la eveniment, Sorin Radu, viceprimarul municipiului Vaslui, a precizat c ar trebui c intonarea Imnului National s se fac si n unittile de nvtmnt. „Nu ar fi ru ca la nceputul de trimestru sau mai des s se intoneze imnul n scoli. Acest lucru ne-ar ajuta s ne dezvoltm ca natiune”,a spus Sorin Radu. Valeriu Caragat, reprezentantul Consiliului Judetean, a spus c Ziua Imnului National al Romniei este o zi mare pentru toti romnii. „Imnul National este un element extrem de imprtant n dezvoltarea noastr ca natiune. Aceste simboluri trebuie respectate cu strictete si promovate de noi toti. Eu sunt mndru c sunt aici si este bine c marcm acest eveniment”, a spus Caragat. La rndul lui, Andrei Puic, subprefectul judetului, a adugat c Ziua de 29 iulie este o zi aparte pentru toti romnii. „Simbolurile noastre nationale sunt imnul, drapelul, stema, sigiliul, Ziua National. Aceste simboluri definesc identitatea national”, a punctat el.

1 COMENTARIU

  1. Frumos, dar este jenat ca persoana care a supravegheat tiparirea acelei brosuri nu stie ca pozitionarea culorilor incepe cu albastru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.